Felhívások, Közlöny

Dr. Balogh Imre Emlékpályázat

Tizennegyedik alkalommal írta ki a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatot, amelyre a katasztrófavédelem hivatásos tűzoltó, illetve civil szakemberei, vagy tanulmányukat folytató leendő tűzoltók jelentkezhetnek május 15-ig.


A pályázat célja, hogy a résztvevők a tűzvédelem területét érintő, annak fejlődését elősegítő témákat dolgozzanak fel.

Pályázni a tűzmegelőzés, tűzoltás, műszaki mentés témájához kapcsolódó dolgozattal lehet, az anyagban egyebek mellett a műszaki technikai fejlesztéshez, a meglévő javító, karbantartó rendszer működéséhez, az informatika vívmányainak alkalmazhatóságához, a humánerőforrás-gazdálkodáshoz, vagy a tűzoltószakmához kapcsolódó más aktuális kérdések kifejtésére is lehetőség van. Pályázni egyénileg lehet, a dolgozat terjedelme – meghatározott formai követelmények mellett – nem haladhatja meg a harminc gépelt oldalt.

A pályaműveket május 26-ig bizottság bírálja el. Ennek elnöke az országos tűzoltósági főfelügyelő, tagjait pedig a főfelügyelőség, a hatósági-koordinációs és művelet-elemzési főosztály, a gazdasági főigazgató-helyettesi szervezet, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézete, a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács, illetve a Tűzvédelmi Tanácsadó Testület adja. Az elbírálásnál legnagyobb arányban a szakmai tartalom esik latba, emellett a szakmai újszerűség és a gyakorlati alkalmazhatóság is jelentős hangsúlyt kap, ugyanakkor a formai követelmények betartását és a stilisztika színvonalát is vizsgálják az ítészek.

A pályaműveket elektronikus adathordozón és nyomtatott formában, egy példányban (kötve vagy fűzve), zárt borítékba helyezve kell benyújtani május 15-ig a főigazgatóság igazgatási főosztályára.

Dr. Balogh Imréné és a BM OKF között 2000. június 23-án született megállapodás a pályázat évenkénti kiírásáról. A pályamű díját – egy vésetlen emlékgyűrűt – június 6-án adják át a nyertesnek.

A hivatalos pályázati felhívás ide kattintva olvasható.