Felhívások, Közlöny

Pályázati felhívás

Gyomaendrőd Város Önkormányzata és a Gyomaendrődi Értéktár Albizottság pályázatot ír ki Gyomaendrőd értékeinek bemutatására és propagálására szolgáló rövidfilm készítésére.


A pályázat célja:

2013. év végén a nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvénnyel összhangban Gyomaendrődön is létrejött a települési értéktár, azzal a céllal, hogy összegyűjtse, védje és megőrizze a Gyomaendrődi Helyi Értékeket (gyomaendrődikumokat). A pályázat célja, hogy a beadott pályaművek segítségével a gyomaendrődi közösség aktív közreműködésével alakulhasson ki helyi értéktárunk, és az abban foglalt gyomaendrődikumokat minél szélesebb körben megismerhessék.

Pályázati feltételek:

Pályázatot bárki benyújthat, akinek ötletei, elképzelései vannak Gyomaendrőd értékeit illetően, és azokat a pályázati kiírásnak megfelelően tudja prezentálni.

Egy pályázó több pályaművet is benyújthat, ebben az esetben a különböző pályaművek mindegyikénél külön mellékelni kell a kitöltött pályázati adatlapot.

A pályázat részeként elkészítendő rövidfilm 3-5 perces legyen, műfaját tekintve lehet élőszereplős, stop motion, animációs, dokumentum, riportfilm vagy egyéb korszerű vizuális technológiai megoldás, amely alkalmas arra, hogy hatékonyan mutasson be egy-egy gyomaendrődi értéket a magyar nemzeti értékek és a hungarikumok gondozásáról szóló 114/2013. (IV. 16.) Korm. rendeletben meghatározott szakterületi kategóriák valamelyikében. A szakterületenkénti kategóriákról, illetve a Magyar Értéktárban már nyilvántartott nemzeti értékekről a http://elelmiszerlanc.kormany.hu/magyar-ertektar internetes oldalon keresztül tájékozódhatnak.

A pályázat benyújtásának módja:

A pályaműveket 2 példányban, DVD film formátumban, 2 külön adathordozóra írva kell benyújtani a megfelelően kitöltött pályázati adatlappal együtt. A borítékra írják rá: „Települési Értéktár pályázat”.

Beküldési cím:

Gyomaendrőd Város Önkormányzat, Gyomaendrődi Értéktár Albizottság, Gyomaendrőd, Selyem út 124., 5500

Beküldési (postára adási) határidő: 2014. február 28. 16:00.

A benyújtott pályázatok értékelése:

A határidőre beérkezett, megfelelő formátumú pályaműveket a Gyomaendrődi Értéktár Albizottság fogja értékelni.

Díjazás:

  1. helyezett: 1 db tablet PC
  2. helyezett: 1 db külső USB HDD
  3. helyezett: 1 db pendrive (nagy tárolási kapacitású)

Eredményhirdetés:

Az értékelést követően a nyereményben részesülő pályázókat írásban értesítjük, valamint az eredmények olvashatóak lesznek a www.gyomaendrod.hu internetes oldalon.

Figyelem:

A beérkezett pályaművek számára és minőségére tekintettel a beadási határidő és a díjazással kapcsolatban a változtatás jogát fenntartjuk.

További információk:

Felmerült kérdéseikkel keressék Mag Barbara civil kapcsolatokért felelős ügyintézőt az alábbi elérhetőségeken:

  • E-mail: magbarbara@pmhiv.gyomaendrod.hu
  • Tel.: 06-66/581-233