Háttér

Beruházás haladási jelentése

„Gimnázium épület kialakítása a korábbi Petőfi Sándor Általános Iskola épületének (Szarvas, Kossuth utca 43.; hrsz.: 3450) átalakításával, bővítésével vállalkozási szerződés keretében” építési beruházás kivitelezőjének kiválasztása.


A Képviselő-testület 2013. december 19.-i ülésén elfogadta az Építészeti és Mérnöki Műhely Kft. által készített kiviteli tervet és zárt ülésen döntött a beruházás sajáterős részének megvalósításához rendelkezésre álló keret összegéről.

A közbeszerzési szakértői feladatok elvégzésére önkormányzatunk az Imperial Tender Kft.-­vel (1024 Budapest, Buday L. u. 2. I/2.) kötött szerződést. A szakértők a kiviteli tervek elfogadását követően összeállították a kivitelező kiválasztására irányuló nemzeti nyílt közbeszerzési eljárás Ajánlati felhívását és dokumentációját. Az Ajánlati felhívást a Képviselő-testület 2014. január 16.-i ülésén fogadta el.

A Közbeszerzési Értesítőben 2014. január 27-én jelent meg az Eljárást megindító felhívás. A közbeszerzési eljárás során a szakértőkhöz érkezett kiegészítő tájékoztatás-kérések határidőben megválaszolásra kerültek. Információink szerint öt Ajánlattevő kérte a dokumentáció megküldését. Az ajánlatok beadási határideje: 2014. február 13. 13.00 óra. Az ajánlatok bontására Szarvason, a közbeszerzési szakértő személyes részvételével kerül sor, az önkormányzat Közbeszerzési Szabályzatának megfelelően a Bíráló Bizottsági ülés keretein belül. A kivitelezővel a szerződéskötés várható időpontja: 2014. március 10.

Az eljárást megindító felhívásban megjelölésre került:

„V.4) Egyéb információk:

23.) Ajánlatkérő rögzíti, hogy a későbbiekben alkalmazhatja a Kbt. 94.§ (3) bekezdés b) pont szerinti tárgyalásos eljárást.”

{Kbt. 94.§ (3) bekezdés b) pont: „(3) Az ajánlatkérő hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást alkalmazhat továbbá építési beruházás vagy szolgáltatás megrendelése esetében, ha

b) olyan új építési beruházásra vagy szolgáltatás megrendelésére kerül sor, amelyet a korábbi nyertes ajánlattevővel köt meg ugyanazon ajánlatkérő azonos vagy hasonló építési beruházás vagy szolgáltatás teljesítésére, feltéve, hogy az új építési beruházás vagy szolgáltatás összhangban van azzal az alapprojekttel, amelyre a korábbi szerződést nyílt vagy meghívásos eljárásban megkötötték, és a korábbi eljárást megindító hirdetményben az ajánlatkérő jelezte, hogy tárgyalásos eljárást alkalmazhat, valamint a korábbi eljárásban az építési beruházás vagy a szolgáltatás becsült értékének meghatározásakor figyelembe vette az újabb építési beruházás vagy szolgáltatás becsült értékét is (az uniós értékhatár elérésének meghatározása szempontjából); ilyen tárgyalásos eljárást azonban csak a korábbi első szerződés megkötésétől számított három éven belül lehet indítani. }

A későbbiekben (Öveges-labor kivitelezése és az elbírálás alatt lévő KEOP pályázatban szereplő műszaki tartalom megvalósításakor) lesz ennek jelentősége.

Jelenleg előkészítés alatt van a teljes beruházás műszaki ellenőrének pályáztatására irányuló közbeszerzési eljárás (Kbt. 122/A. §.) dokumentációjának összeállítása, melyet a Képviselő­testület elé 2014. február 20-én tudunk előterjeszteni.

A TÁMOP-3.1.3-11/2-2012-0008 azonosító számú „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban” projekt megvalósítása folyamatban van.

A labor kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárást meg kell, hogy előzze a sajáterős beruházás szerződéskötése, amely 2014. március 10. napjára várható.

A projekt keretében beszerzésre került a pénzügyi szakértő: Aditus Tanácsadó Zrt, a közbeszerzési szakértő: Imperial Tender Kft.

A műszaki szakértői feladatokat a kiviteli terv elkészítésére szerzői joggal rendelkező Építészeti és Mérnöki Műhely Kft. végzi. A labor kialakítására vonatkozó kiviteli terveket a Képviselő-testület 2013. december 19-i ülésén elfogadta. Ezek alapján készítette el a műszaki szakértő a közbeszerzési eljárás kiírásához szükséges műszaki dokumentációt 2014. januárjában.

A projekt monitoring és szakmai monitoring feladatokat az EU 2002 Szolgáltató és Tanácsadó Kft. végzi a Képviselő-testület 46/2014. (I.16.) számú határozata szerint.

A pedagógiai továbbképzések megvalósítására kiválasztásra került az Eruditio Oktatási Zrt. a Képviselő testület a 47/2014. (I. 16.) számú határozatában döntött erről.

A rendezvényszervezési feladatok ellátására a Preguntar Szolgáltató Betéti Társaság került kiválasztásra a 45/2014. (L16.) számú határozat alapján.

Előkészítés alatt áll, a pályázat megvalósításához szükséges:

  • tananyagfejlesztés során kifejlesztett kémia, fizika, biológia tanulói munkafüzetekre és szaktanári segédletekre vonatkozó nyomdai tevékenység beszerzése,
  • tanulmányok készítésére, benchmarking tevékenységre vonatkozó beszerzés,
  • szaktanári segédlet tananyagfejlesztése, valamint tanulói munkafüzetek tananyagfejlesztése és az ahhoz szervesen kapcsolódó feladatok teljes körű ellátásának beszerzése,
  • tananyagfejlesztés során kifejlesztett 25 db szaktanári segédlet és 35 db tanulói munkafüzet szerkesztésének, szöveggondozásának, képszerkesztésének, valamint korrektúrájának teljes körű ellátására vonatkozó beszerzés.

A fenti beszerzésekhez kapcsolódó ajánlati dokumentációk várhatóan a február 20-i testületi ülésen kerülnek elfogadásra.

Jelenleg folyamatban van a projekt 1. számú kifizetési kérelmének benyújtása, valamint a partner intézményekkel megkötött együttműködési megállapodások éves felülvizsgálata. Folyamatos egyeztetés valósul meg a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziummal valamint a Magyarországi Evangélikus Egyházzal a pályázattal kapcsolatos kérdésekben. Az utolsó konzorciumi megbeszélésre 2014. január 24-én került sor.

Szarvas, 2014. február 11.

Kiss Ágnes projekt ügyintéző
Petényiné Bencsik Anita projekt ügyintéző