Felhívások, Közlöny

Nyílt nap a szarvasi szennyvíztisztító telepen

A mai napon, február 17-én hivatalosan kezdetét veszi a megújult szarvasi szennyvíztisztító telep próbaüzeme, amelyet Szarvas Város európai uniós támogatásból fejlesztett. A próbaüzem elindítására ünnepélyes keretek között is sor kerül február 27-én, amikor a szarvasi lakosok nyílt nap keretében tekinthetik meg az elkészült új telepet.


Elkészült az új szarvasi szennyvíztiszító telep, amelynek próbaüzeme hivatalosan február 17-én kezdődik. Szarvas város polgármestere, Babák Mihály ünnepélyes keretek között február 27-én indítja el a létesítmény próbaüzemét prominens vendégek jelenlétében, ugyanis ezen a napon egy szakmai konferencia keretében a szennyvíztisztító telep komplex fejlesztésével foglalkozó projekt is szerepel a kiemelt témák között. A konferencia díszvendége Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter lesz.

A próbaüzem ünnepélyes megkezdésekor, február 27-én Szarvas Város vezetése a lakosságnak nyílt napot is szervez, amelynek keretében megtekinthető lesz az új telep. A terepbejárás alkalmával az üzemeltető, az ALFÖLDVÍZ ZRt. munkatársai vezetik majd körbe az érdeklődőket. A telepet tízfős csoportokban lehet megtekinteni, amelyek 14:30 és 16:00 óra között félóránként indulnak majd.

Szarvas Város Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében kiírt Szennyvízelvezetés és -tisztítás című pályázati konstrukció első fordulójában támogatást nyert a város szennyvíztisztító rendszerének komplex fejlesztésére. Ennek keretében az elmúlt hónapokban fejlesztették a belterületi szennyvíz-elvezető hálózatot, csatorna rekonstrukciós munkálatokat hajtottak végre a már meglévő hálózaton, a régi átemelőket szagtalanítóval látták el, valamint sor került a szennyvíztisztító telep technológiai korszerűsítésére is. A telep így az előírt tisztítási határértékeket képes lesz teljesíteni, megkímélve a környezetet a károsanyag terheléstől.