Hírforgó

A Mackóvár rajzpályázatának eredményhirdetése

Februárban új nevet kapott a Városi Könyvtár Gyermekrészlege: az ott megnyíló macikiállítás apropóján Mackóvár lett a könyves gyermekbirodalomból.


Ebből az alkalomból a város óvodásai rajzpályázaton vehettek részt, melynek természetesen főszereplője a Medve volt. Április 29-én a gyermekkönyvtár havonta megrendezésre kerülő Olvass Nekem! című programján hirdettünk eredményt, ahová minden résztvevőt meghívtunk.

Szarvas Város Óvodái (Dózsa úti Óvoda, Kossuth úti Óvoda), a Gál Ferenc Főiskola Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda és a Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Diákotthon gyermekei 33 alkotást küldtek el hozzánk, melyeket szakmai szemmel Dombovári Zita, a Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola tanárnője értékelt. A nyertes munkák kiválasztásánál a zsűri figyelembe vette a rajzkészségen túl az ábrázolás technikáját, a színek használatát, az ötleteket és a fantáziát. A döntés így sem volt egyszerű, hiszen nagyon szép rajzok születtek.

A pályázat eredménye:

  1. Lohr Lili (Gál Ferenc Főiskola Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda)
  2. Kerekes Szilvia (Kossuth utcai Óvoda)
  3. Lakatos Lehel (Dózsa utcai Óvoda) és Borgulya Máté (Szlovák Általános Iskola és Óvoda)
  • Különdíjas: Kossuth utcai Óvoda Barnamackó csoportja

A helyezettek értékes ajándékcsomagot vehettek át, amelyből természetesen nem hiányozhatott a plüssmackó sem. (A jutalmazásban a könyvtár támogatója volt a Szarvasi Bibliothéka Alapítvány és a Talizmán Játékbolt.) Az eredményhirdetés után természetesen nem maradhatott el a „mackós” játék: a gyerekek közelebbről is megnézhették a Mackóvár kis lakóit, rajzolhattak, könyvet nézegethettek.
Büszkén búcsúzott tőlünk minden kis alkotó, hiszen rajzaikkal új ruhába öltöztették a gyermekkönyvtárat. A gyermekrajzok nyár végéig megtekinthetőek a Városi Könyvtár kiállításán, illetve helyet kaptak a www.szarvasikamasz.hu ifjúsági portálunkon.