Hírforgó

Megjelent a Körös-szög 2014-es nyári kínálata

Rózsavölgyi Mihályné szerkesztésében hagyományosan gazdag és színes tartalommal jelent meg a Vendégváró nyár Körös-szög 2014 turistacsalogató füzet.


vendegvaro_nyar_2014Már a címlapon olyan specialitások pompáznak, mint a Szarvasi Vízi Színház, a Dinnyelaposi Vendégház és a Sárkány Vendégház Kondorosról.

Az olvasót Brlás János térségi elnök, Kardos polgármestere köszönti:

„A Körös-szögi Kistérség Magyarország ötödik legnagyobb állóvize, a Körös holtágai mentén, Békés megye északnyugati kapujában, a festői szépségű Körösök völgyében helyezkedik el. A vizek és ligetek birodalma számtalan természeti értékekben gazdag, turisztikai látnivalókat – a Hármas-Körös és holtágai, a Körös Maros Nemzeti Park, a Szarvasi Arborétum – rejt magában az idelátogató vendégek számára. A térség egyformán csábít, kerékpár, gyalogtúrára, csónakázásra, sétahajózásra, lovaglásra, vadászatra és horgászatra és egyéb sporttevékenysége. Gyógyvizei, a szarvasi Szent Klára, valamint a Gyomaendrődi Ligetfürdő számtalan, kitűnő szolgáltatásai lehetőségeket biztosít a kikapcsolódni, pihenni vágyók számára. A Körös-völgyi kerékpárúton végigkerekezhet Békésszentandrástól egészen Kondorosig. A történelmi országközépen, a Kárpát-medence mértani középpontjában kínálunk összművészeti játszóteret a világ magyarságának és a közös történelmi bölcső ringatta térség népeinek.”

Ínyenc falatokkal bombázza érzékszerveinket a Gallicoop. Szarvas Város Önkormányzata pedig egy gyönyörűséges rendbetett Kossuth utcai részlettel és a Zenepavilon képével csalogat.

A színes kínálatból ezúttal is elmaradhatatlan az immár országos művészeti körökben is elismert Turcsányi Katalin bőrdíszműves anyaga, valamint a rendkívül kreatív alkotó, Urbancsok Róbert bemutatkozója.

Igényes anyagokkal jelentkezik a Nagyrét Farm Kft., a Sonkolybusz, a Szekeres Tüzép, a Rácz-R Motor, az Ízisz Menyasszonyi Ruhaszalon, Szikora Tiborné virágkötészete, Bontovics Gábor síremlék- és műkőkészítő, a Gravomix Príma Dekor Nyomda, valamint Papp Edit és Adamik János házi szárazkolbászkészítők.

Jelen van a Mobil Shop, a Goldfood Szarvas és három meghatározó médiapartner, a Körös Televízió, a Rádió Szarvas és a Rádió Sun.

A legnagyobb turistaélményt – a szállások közt – ezúttal a Dinnyelaposi Vendégház kínálja. Aki fellapozza az igényes kiadvány rájuk vonatkozó oldalát, azonnal kedvet kap ahhoz, hogy szállást rendeljen a már négy napraforgóval elismert minőségi szálláshelyen a Körös-part szívet-lelket melengető, a természet ősvarázsaként ható környezetében.