Hírforgó

Musical-ország életre kelt

A nagyérdemű szűnni nem akaró vastaps-orkánja, extázisba érő örömmámora zárta a LOM – Land of Musical című kétrészes musicalgálát kedd este a Szarvasi Vízi Színházban.


A végletekig feltüzelt teltházas nézősereg jó szokása szerint helyéről felállva tapsolta-táncolta végig a desszertráadásként bedobott Mamma Mia világslágereit. Szemet, szívet, lelket gyönyörködtető örömest volt ismét itt, Szarvason. A Békéscsabai Jókai Színház tehetségeinek és az ezres rajongói tábor együttes ünnepe.

Valójában az előzetes műsorújságban egy semleges – majdhogynem semmitmondó – félmondat jelent meg arról. mi következik a Vízi Színház naptárában. Az derült ki összességében, hogy Dankó Ervin, a Rádió Szarvas főszerkesztője – ő egyébként tisztességesen helyt is állt a Jókaitól kikért ismertető estkezdeti közzétételével és a népes vendégsereg kínálásával – a házigazda. Szerencsére ilyen én hasonló esetekben a helyi szellem feltámad és a lokálpatrióta cselekvésvágy megmozdítja a tömegeket. Így történt. Mind a Rádió Szarvasban, a Körös TV-ben, a Városházán és civil körökben “húszról huszonegyre húztunk” és személyes megkeresések is történtek. Így hihetetlen látványban lehetett része annak, aki a kora estében minden oldalról sötétlő felhőtömegek ellenére, abszolút vihar előtti állapotban csak azért is nekiindult.

Nyolc órára megtelt a nézőtér gyerekekkel, családokkal, szarvasi és a környékről érkező rajongói csapatokkal. Ezt a törhetetlen buzgalmat az égiek ezúttal segítették – csak a második rész apácatriójánál esett két-három percig gyéren – és indulhatott a fergeteges, szédítő táncos-zenés forgatag. Amelyben “Musicalföld”, ha úgy tetszik, “Musicalország” legjava kelt életre. A Jókai Színház jövő évadbeli nagy zenés sorozata nyitányának szánt színházvarázst a közönségkedvenc Nagy Róbert szerkesztette/tervezte – a zenei igényesség mindvégig érződött az előadáson. Parádézott a tánckar, a zseniális Ferencz Dorkával és Litauszky Enikővel az élen. Természeten Kinyik Flóra, Janis Zoltán és a többiek is letették jócskán a névjegyüket a jórészt Mlinár Péter koreografálta gyönyörűséges kompozíciókban.

A közönség egyik csendes ámulatból zuhant a következő vastapsvihar őrületébe.

Egyebek közt a Rómeó és Júlia, az Aida, a Jó estét nyár, jó estét szerelem!, a Jekyll és Hyde, a West Side Story és az említett Mamma Mia sikerdalai hallatán és láttán. Nem véletlenül, mivel a színpadon egy sikerre ítélt nemzedék kiválóságait láthattuk tündökölni.

Vadász Gábor, Nagy Róbert és Balázs Csongor egy-egy bravúros belépővel külön-külön is lázba hozták rajongóikat.

Úgyszintén a hölgykoszorúban Gábor Anita, Harcsa Boglárka, Rigler Renáta a többiekkel egyetemben brillíroztak. Mindezek mellett, felett és gyújtópontjában a csapatnak Liszi Melinda bizonyította, hogy törékeny alkata ellenére minden helyzetben és szerepváltozatban vezéregyéniségként képes a siker csúcsára felvinni egy ilyen tehetséges csapatot. Különösen ez előző kettős irodalmi est stílusbravúrjai után.

Összességében azt mondhatjuk, ez egy fantasztikus estje volt a Színháznak.