Asztalitenisz, Sportsarok

Edzőtábor, verseny, felszerelés

Több hírről is beszámolhat a Szarvasi Körös Asztalitenisz Sportegyesület.


Augusztus hónap folyamán Sopronban tartottak egyhetes asztalitenisz edzőtábort gyermekeknek, ahová a Szarvasi Körös ASE egyesületéből – Fest Attila vezetése mellett – meghívták Szántosi Dávidot, Virág Bencét és Medvegy Ákost, valamint három orosházi lányt is.

A tábor – melyet a világhírű Joola cég támogatott – igen eredményes volt, többek közt Fest Attila edző is napi 4-4,5 órát végig játszva tanította pingpongozni a fiatalokat. Az edzőtábor végén versenyt is rendeztek, melyet korosztályában Szántosi Dávid és Medvegy Ákos is megnyert, Virág Bence harmadik lett. A Békés megyei fiatalokon kívül dunántúli ifjú pingpongosokat is meghívtak a táborba, melynek fő szervezője Jámbor Zoltán, a Békés Megyei Asztalitenisz Szövetség elnöke volt.

* * *

Az elmúlt hétvégén Dunaegyházán rendeztek egy nagyobb területi utánpótlás versenyt. A megmérettetésen extraligás és NB I-es egyesületek versenyzői is indultak (összesen 10 csapat). A csapatok közti versengésben a Szarvasi Körös ASE fiataljai a dobogó második fokára állhattak úgy, hogy összesen 7 versenyző 10 érmet szerzett. A versengő csapatok Budapestről, Fejér, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyékből érkeztek.

Szarvasi eredmények:

  • 2005-2006 közötti születésű fiúk: 1. Szántosi Dávid (minden mérkőzését megnyerte!).
  • 2002-2003 közötti születésű fiúk (11 éves korig): 2. Szántosi Dávid (8 éves), 3. Kopcsjak Tamás.
  • 2001-2002 közötti születésű fiúk: 2. Virág Bence, 3. Gombár György.
  • 1999-2000 közötti születésű fiúk: 2. Medvegy Ákos, 3. Virág Bence, lányok: 2. Csernik Pálma.
  • 1996-98 közötti születésű fiúk: 1. Medvegy Ákos, lányok: 2. Csernik Pálma.

* * *

Az egyesület további hírei közé tartozik az is, hogy tovább bővült az eddig is igen gazdag tartalommal rendelkező “asztal-készlet”: pályázaton Fest Attiláné 2 db Joola 2000S típusú versenyasztalt nyert, így az egyesületnél eddig is nívós környezetben pingpongozó gyerekek továbbá is a legmodernebb körülmények között sportolhatnak.

A Szarvasi Körös ASE támogatói: Szarvas Város Önkormányzata, Szarvasi Mozzarella Kft., Gallicoop Zrt., Katech Zrt., Work-Metall Kft., Rejtő Csaba, Rejtő József és Blastyák Mihály magánszemélyek, Medvegy Mihály egyéni vállalkozó.