Hírforgó

Vajdás hírek

A Vajda Péter Evangélikus Gimnáziummal kapcsolatos rövidhíreket olvashatják az alábbiakban.


A gimnázium épületéhez kerül a Vajda-szobor

Belátható időn belül Vajda Péter mellszobra – Csepregi Zoltán alkotása – is elkerülhet a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium új épületéhez. Ezt Kitajkáné Szántai Mária igazgató asszony jelentette be a szeptember 1-jei ünnepi tanévnyitón és iskolaátadó-szentelő ünnepségen.

Olvasókönyv ajándékba

Babák Mihály polgármester a gimnázium ünnepi tanévnyitóján a Városunk Szarvas Olvasókönyvvel ajándékozta meg Gáncs Péter evangélikus püspök-elnököt, valamint Kitajkáné Szántai Mária igazgató asszonyt. Hangsúlyozta, hogy a 42 szerző alkotta művet a város és a képviselő-testület ajándékaképpen már eljuttatták a gimnázium diákságához is.

Szeptemberi nyílt szombatok

A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium szeptemberben minden szombat reggel nyolctól déli tizenkettőig várja az érdeklődő szarvasiakat iskolalátogató sétára.

Átadás: szeptember 25-én

2014. szeptember 25-én megtörténhet a több száz milliós Öveges-projekt átadása a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban. A projekt eredményeképpen új kabinetekkel, szertárakkal, vadonatúj informatikai eszközökkel felszerelten megújul a gimnázium természettudományos képzése. A projekt és az aláírt együttműködési megállapodások értelmében a környék tíz általános iskolája látogathatja a kabineteket rendszeresen.