Hírforgó, Képgaléria, Média

Újjászentelték a II. Világháborús Emlékművet

Mint arról korábban a közvélemény értesülhetett, az Önkormányzat és a KOMÉP Kft. hathatós támogatásával a Város- és Környezetvédő Egyesület kezdeményezésére a napokban rendbetették az 1993-ban felállított II. Világháborús Emlékművet.


A csütörtök esti újjászentelésen Lázár Zsolt esperes és Horváth Z. Olivér ótemplomi lelkész imádkoztak. Dr. Váradiné Kintzly Ágnes egyesületi elnök pedig összefoglalta a felújítás krónikáját, melynek során az alkotó, Mihály Árpád szobrászművész kiegészítette az emlékmű környékét, köré az Ótemplomi Gyülekezet által felajánlott dolomit kövek kerültek, a kis park megújult, ezentúl 2 pad is szolgálja az emlékező látogatókat.

– Emlékeznünk kötelességünk – fogalmazott köszöntőjében Babák Mihály polgármester, fejet hajtva a szarvasi második világháborús hősök és áldozatok emléke előtt.

Az újjászentelés egy rövid szavalatot követően a Himnusz eléneklésével ért véget. A megjelent szarvasiak már előzetesen gyertyákat és mécseseket helyeztek el az emlékmű lábánál, a virágtartókba virágok kerültek. Tisztelgett az emlékműnél a Kárpát-medencei Nemzetőrség, Farkas Gyula nemzetőr ezredes megyei parancsnokkal az élen.

Felvételeink közvetlenül a park rendbetétele után készültek.