Hírforgó, Képgaléria, Média

Megújult a Vásártéri Napfény Evangélikus Óvoda

– Köszöntöm Önöket itt, ebben a szépen felújított óvodaépületben – mondotta Babák Mihály polgármester szerda délután a Vásártéri Napfény Evangélikus Óvoda szentelési ünnepségén, átadva egyben Szarvas Város Képviselő-testülete üdvözletét is.


A polgármester mellett megjelent Giricz Katalin, a körzet egyéni képviselője, Gaál Roland járási hivatalvezető, az óvoda korábbi és mostani óvónői, szülők és az érintett apróságok. A bensőséges hangulatú ünnepségen Molnár Istvánné, a Benka Gyula Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda igazgatója üdvözölte a fent említetteket, valamint dr. Czinkózky Mihályt, illetve Jani Jánosnét, az ótemplomi illetve az újtemplomi gyülekezetek felügyelőit.

Magát a szentelés szolgálatát Lázár Zsolt evangélikus esperes, önkormányzati képviselő végezte, Horváth Z. Olivér ótemplomi lelkész társaságában. A szentelést követően a kisgyermekek óvónénijeikkel együtt énekszóval járták körül a kívül-belül megújult óvodaépületet. Az önkormányzat hathatós támogatásának köszönhetően több mint 30 milliós összegből kapott új ruhát az 1973-ban épült, s napjainkra igencsak megkopott óvoda. A beruházás során rendbe tették a játszóudvart, megoldották a csapadékelvezetést, az épületen belül pedig a konyhától kezdve a csoportszobákig – beleértve a szép tornaszobát is – minden új ruhát öltött.

Mint megtudtuk, a KOMÉP kertészei további szépítést végeznek a napokban az óvoda udvari fáin. Babák Mihály elképzelései közt szerepel az épület lapos tetejének kiváltása egy mutatós nyeregtetővel. A közeli vásártéri játszótérből játszókertté alakított térrel együtt – jelenleg ez a város legszebb játszótere – a most újjászentelt óvoda hosszú távra kiszolgálja a környék kisgyermekes családjait.

Ha a felújítás kapcsán gyorsleltárt végzünk a városban – Kossuth utcai új óvoda, Dózsa úti felújított, Zöldpázsiti óvoda, Vásártéri Napfény, Bacsó Béla utcai óvoda, Szlovák Általános Iskola Óvodája, Gál Ferenc Főiskola Gyakorló Óvodája -, elmondhatjuk, hogy az utóbbi tizenhat esztendő során maximális gondoskodás történt óvodásaink ellátásáról.