Képgaléria, Média, Sziréna

Tűzoltás-vezetők továbbképzése

Bár az időjárás az ősz elején kegyes volt az emberekhez, a meteorológiai előrejelzések szerint október végére megérkezik a hideg, s aki eddig nem tette, kénytelen lesz begyújtani.


A fűtési szezon idején gyakran hallani kéménytűzről, füstmérgezésről, szén-monoxid-mérgezésről. Fontos tudni, hogy kellő odafigyeléssel, a vonatkozó előírások betartásával, szakmai segítség igénybevételével mindezek elkerülhetők.

A téma kapcsán továbbképzést tartottak a napokban a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szeghalmi és a szarvasi tűzoltás-vezetőinek. A szakemberek kéménytűz és szén-monoxid-mérgezés esetén a jogszabályok és a kiadott igazgatói intézkedés által rögzített eljárásrendet kell, hogy kövessék; a helyszíni szemle és a jegyzőkönyv felvétele során számos tényezőre kell, hogy odafigyeljenek, emellett fontos a változások nyomon követése is. A helyes szakmai hozzáállás, a precizitás a további eljárás hatékonyságát alapozza meg, ezért is frissítették fel tudásukat az érintettek. Az elméleti és a gyakorlati képzésen közel húsz szakember vett részt.