Hírforgó

Karácsonyi gondolatok

Ahogy fogynak a naptár lapjai, az egyre rövidülő napok fogyatkozó világosságát az advent tündöklése vonja ünnepi ragyogásba. A szeretet és remény ereje, a közelgő karácsonyest csodavárásával együtt köszönt ránk ezekben a napokban.


Az ünnep fénye talán láthatóbbá, érthetőbbé teszi a mögöttünk elmaradó és az előttünk álló utat is. Ám ezen az úton sose magunk járunk. Családunk, szeretteink, barátaink kísérnek bennünket. Úgy hiszem, amikor így karácsony idején az ünnep lelassítja rohanó lépteinket, alkalmunk van összevárni, összegyűjteni barátainkat és családunkat. Forduljunk hát feléjük most a szeretet és a reménység ünnepén is. Tekintetükben, felénk nyújtott kezükben nem csak biztonságot, de sok elveszettnek hitt emléket, rég hiányzó pillantást is felismerhetünk. S a karácsony, mely így egybegyűjt bennünket, egyúttal hittel indíthat tovább az újesztendő felé is.

Hazánk s benne mi magunk is a komoly próbatételek idejét éljük. Az eddig elért sikerek és a 2014-ben is megtapasztalt összefogás azonban bizakodással tölthet el mindannyiunkat. Az adventi koszorú sorra fellobbanó gyertyái hétről-hétre fényesebbé, reménytelibbé teszik szívünket, hittel töltik el kisebb nagyobb közösségeinket. Ezt a Megváltóba s megváltásba vetett hitet és a belőle fakadó termékeny jövendőt kívánom most mindannyiuk karácsonyfája alá.

Áldott, békés karácsonyt és sikerekben gazdag, boldog újesztendőt kívánok valamennyiüknek!

Dankó Béla országgyűlési képviselő