Hírforgó

Karácsonyi köszöntő

Tisztelt Szarvasiak! Kedves Barátaim! Városunk újra ünneplőbe öltözött, karácsonyi fények csillognak az utcákon, tereken. A karácsonyi hangulat talán nemcsak a várost, bennünket is megváltoztat kicsit.


Karácsony közeledtével jobban vágyunk a csendre és a nyugalomra, megbékélünk embertársainkkal, önmagunkkal és a világgal.

Ilyenkor kevésbé gondolunk a hétköznapok nehézségeire, és talán elcsendesedve többet gondolunk mindazokra, akik legközelebb állnak hozzánk: családunkra, szeretteinkre.

Az összetartó család ápolja az ünnepelni tudás művészetét és átadja azt a következő nemzedéknek. A karácsonyi csengő a békességet, a szeretetet, az otthon melegét és Jézus eljövetelét jelzi.

A karácsony nem csak ünnep, hanem érzés is. Az ünnepen az ember hajlandó félretenni az ellentéteket, és ha csak rövid időre is, de békét köt embertársaival. Az ünnep szépségét nem az ajándékok nagyságával kell mérnünk, hanem olyan ajándékkal, amiből mindenki részesülhet, amit mindenki adhat, ez pedig a szeretet.

Azt kívánom mindannyiuknak, hogy a szeretet és a vele együtt járó békesség tegye széppé az ünnepüket. Kívánom – akár egyedül, akár a szeretteik körében ünnepelnek –, segítse Önöket igazi kikapcsolódáshoz, testi, szellemi és lelki megújuláshoz, feltöltődéshez, hogy az újesztendőt tiszta szívvel és újult erővel kezdhessük el.

Engedjék meg, hogy ezen gondolatokkal kívánjak minden szarvasi lakosnak szeretetteljes karácsonyi ünnepeket és eredményekben gazdag, boldog új esztendőt.

Babák Mihály polgármester