Felhívások, Közlöny, Sziréna

Közlekedik a család Békés megyében

Érdekes, tanulságos vetélkedőre hívja a gyermekeket és szüleiket a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság.


kozlekedik_a_csalad_logo_2015Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is meghirdette a „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedőjét. Az országos döntőn, ahol a fődíj egy személygépkocsi, a megyei versenyeken legjobban teljesítő csapatok vehetnek majd részt. Békés megyében 2015. május 9-én lesz alkalmuk a vállalkozó kedvű családoknak arra, hogy összemérjék tudásukat. A közlekedéssel kapcsolatos érdekes és tanulságos feladatokkal az AutoMobil Körös Kft. telephelyén (Békéscsaba, Szarvasi út 74.) várják majd a szervezők a gyermekeket, illetve szüleiket.

A csapat minimum háromtagú, a két szülő mellett legalább egy 6 és 17 év közötti gyermeknek is részt kell vennie a játékban. Kisebb gyermekeknek idősebb testvéreik nyújthatnak nagy segítséget a feladatok megoldásában. Feltétel, hogy legalább az egyik szülő rendelkezzen érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel. Elsőként KRESZ tesztlapot kell kitölteni, így a családok a közlekedési szabályokra, elsősegélynyújtásra, a rendőri karjelzésekre vonatkozó ismereteik felfrissítésével készülhetnek fel a megmérettetésre. Több olyan állomás is lesz, ahol a családtagok ügyességüket tehetik próbára. Így például a család egyik felnőtt tagjának autóval kell végigmennie egy pályán, a gyermekeknek pedig kerékpáros ügyességi feladatot kell teljesíteniük. Emellett egyéb érdekes és szórakoztató feladatok is várják majd az érdeklődőket.

A verseny napján 9 és 13 óra között folyamatosan várják a családokat. A feladatok körülbelül másfél óra alatt teljesíthetőek. Jelentkezni előzetesen a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 66/523-723-as telefonszámán, vagy a verseny napján, a helyszínen személyesen lehet.