Labdarúgás, Sportsarok

Ez sajnos elúszott…

Szombaton a csúcsformában lévő Mezőhegyesi SE volt a vendég az Erzsébet-ligeti sporttelepen.


Szarvasi FC-Mezőhegyesi SE 2-4 (1-2), Békés Megyei labdarúgó bajnokság I. osztály, 2015. május 2., szombat 17.00 Szarvas, 200 néző. Vezette: Pécs Zoltán.

Szarvasi FC: Kiri, Darida, Kukovecz, Szikora, Filyó, Moldván, Klimaj, Zima, Nagy, Medvegy, Zsíros. Csere: Gulyás, Stibán, Petrovics, Stanley, Bogdán, Rafaj.

A szurkolóknak nem kellett sokat várni az első gólra, az ugyanis a 10. percben a mezőhegyesi Mátó jóvoltából a szarvasi kapuban landolt. Nagy támadásából sajnos nem lett semmi, csupán egy buktatás, piros lap és egy megítélt szabadrúgás – ez azonban nem hozott sikert. A mezőhegyesiek emberhátrányban is támadást támadásra halmoztak, Szlováknak pedig sikerült is az ostrom alatt tartott szarvasi kapuba lőni. Szarvasi részről Moldván szépítése a 38. percben érkezett. A szünetre így 2-1-es vendég fölénnyel tért le a pályáról a két csapat.

A második félidő eleje után nem sokkal, a 48. percben a hegyesi Boros ismét növelte a vendégek előnyét. A 64. percben ez tovább növekedett Szlovák góljával, így már 4-1 volt a meccs állása. Zsíros volt a következő „szépítő”, a 66. percben az ő jóvoltából csökkent az előny. A következő percekben a vendégek védelemre rendezkedtek be, bármennyire is kapura próbált törni Klimaj és Gulyás, támadásaik elakadtak, így maradt a 4-2-es állás.

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál, Szarvas:

– Az első megpattanó labdából született gól után próbáltunk változtatni az addigi álmos játékunkon. Sajnálatos módon a kiállítás miatt egy veszélyes taktikát választva mentünk az eredmény után, de nem találtuk a kontrajáték ellenszerét. Megérdemelt vendégsiker.

Mákos Árpád, Mezőhegyes:

– Le a kalappal a csapat előtt! Hetvenöt percet tíz emberrel játszva, fegyelmezetten, motiváltan és létszámhátrányban is megérdemelten szereztük meg a három bajnoki pontot.

Május 10-én a Tótkomlósi TC-nél vendégeskedik a Szarvas.