Kézilabda, Sportsarok

Bajnokverés

Az elmúlt hétvégén a békéscsabai EUbility Group-Békéscsabai ENKSE csapata látogatott Szarvasra. A már bajnok csabai játékosokat virággal köszöntötték a vendéglátók.


Szarvasi NKK – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE 30-26 (17-14), női NB II-es kézilabda mérkőzés, Szarvas, 100 néző. Vezette: Horváth, Simó.

Szarvasi NKK: Kasik-Buzási 7/1, Radnóti 5, Zelei 5, Hajdu 5, Gábor 8/2, Bagi. Csere: Juhos (kapus), Molnár, Kondacs, Krizsán, Mester. Edző: Almási László.

Vendégek legjobb dobói: Mézes 6/1, Bottó 6, Borbély 5/1, Mihályfi 5/1. Hétméteres: 5/3, ill. 5/4. Kiállítások: 4 ill. 10 perc.

Gábor kapufája után a csabaiak értek el gólt, ez volt az egyetlen vezetésük, mert gyorsan jött az egyenlítés, sőt, a vezetést is átvették Zeleiék. A vendégek nyitott négy kettes védekezése kedvezett a szarvasiaknak. Sorra alakították ki a helyzeteket, ami gólokban mutatkozott. A 11. percben 8-6 lett az állás. Egyik csapat sem összpontosított sokat a védekezésre, inkább a támadást szorgalmazták. A vendég fiatalok a hazai lendületet keménykedéssel próbálták megállítani, de ezt a játékvezetők ideiglenes kiállítással honorálták. Az emberelőnyöket a vendéglátók kihasználták és a 21. percben már ötöt tettek közé (15-10). A félidei hajrára csökkent az előny, de a vezetés biztos háromgólos volt.

Szünet után maradt az első félidei lendület, a 40. percben beállt az ötös különbség (23-18). A félidő közepén a fáradtság jelei mutatkoztak a Körös-partiaknál és 24-23-ra feljött a vendég együttes. Kellett az időkérés, ez felrázta a gárdát. Az 51. percben Juhos kapus büntetőt hárított és újból beindult a gólgyártás, végül biztos négygólos lett a különbség.

Kiemelni a CSAPATOT lehet, a tavaszi szezon legjobb játékával biztosan tartotta itthon a két bajnoki pontot, mellyel nagy lépést tett a dobogó második fokára jutásért. A mérkőzés végén a játékostársak elbúcsúztak Gábor Esztertől, aki külföldön vállal munkát, így továbbá nem tud a csapat rendelkezésére állni.

A Szeged II. visszalépése miatt egy hét szünet jön. Május 16-án 17 órától a szezonzáró mérkőzésen a Marosmenti NKSE ellen kell bebiztosítani az ezüstérmes helyet. A csapat várja a szurkolók biztatását.