Hírforgó, Képgaléria, Média

I. Dél-alföldi Vasútmodell Kiállítás Szarvason

Remek kezdeményezésnek bizonyult csütörtök délutántól egészen szombat délutánig a címben jelzett vasútmodell kiállítás megrendezése a Cervinus Teátrum pinceklubjában.


Így bőséges lehetőség nyílt arra, hogy ovisok és általános iskolás kisdiákok százai rácsodálkozhassanak a jeles szegedi modellezők által Szarvasra telepített gyönyörűséges terepasztalokra, szerelvényekre és társaikra.

Péntek délutáni ottjártunkkor éppen Szabó László, városunk kiváló TV Macis iparművész folytatott szakmai eszmecserét a Szegedről érkezett kollégákkal.

A mozdonyok rendületlenül zakatoltak a romantikus fantáziával megépített állomások és őrházak között, a legkisebbek és legnagyobbak együttes örömére.

Vélhetően a mostani kiállítással hagyomány teremtődik és a derék modellezők évről évre visszatérnek hozzánk. Annál is inkább, mert felemás világunk történései közepette a gyerekek részére azért nem lát valódi vonatot, mert életét utazásai alkalmával személygépkocsiban éli le. Más gyermekek családjai pedig olyannyira szegények, hogy még a vonatozás élményét se tudják megadni gyereküknek. Holott a fejlett nyugati világban a vasúti utazás büfékocsikkal, nyitva tartó tiszta restikkel és klasszikus trafikokkal ellátott kultusza ma is hozzátartozik sok esetben az élhető emberi világhoz.

Nem beszélve azon felvilágosodott szellemű országokról, ahol a kamionforgalom javát robogó teherszerelvényeken egyszerűen átröpítik az adott ország területén.

Maradva a mostani modellparádénál: Köszönjük.