Labdarúgás, Sportsarok

Bemutatkozás az „újoncnál”

Az elmúlt hétvégén a Szarvasi FC számára megkezdődött a 2015/2016-os bajnoki évad a megye egyben. Kezdésként a Gyulától nem messze található, román határ melletti Eleken szerepelt.


Elek SE – Szarvasi FC 2-4 (1-1), Békés megyei labdarúgó bajnokság I. osztály, 2015. augusztus 15., szombat 18.00, Elek, 250 néző. Vezette: György S.

Szarvasi FC: Kiri, Benczúr, Kukovecz, Szikora, Darida, Zima, Bakró, Gulyás, Moldván, Klimaj, Furár. Csere: Nagy, Stanley, Petrovics, Rafaj, András.

A rekkenő hőség megfontolt játékot hozott mindkét csapat számára. Majdnem az első félidő felénél, a 21. percben született az első gól a vendégek részéről, amit Klimaj szerzett. Nyolc perc múlva egy vendég szögletből a hazaiak jöttek ki jobban: Reszelő kontrajátékkal egyenlíteni tudott. A szünetre 1-1-el mentek a csapatok.

Pihenés után a vendégek ismét nekifeszültek az elszánt hazaiaknak, akik nem adták könnyen a meccset. A 60. percben megismétlődött egy előbbi felállás: vendég szögletből az elveszített labdát a hazaiak találták meg, majd kontrákkal Rostás gól formájában értékesítette azt. Így a hazaiak ismét megszerezték a vezetést: 2-1. A szarvasiak szerencséjére egy szabadrúgás után Furár egyenlíteni tudott. A 79. percben Klimaj egy megítélt büntetőből a jobb felső sarokba lőtt. Ezt követően szarvasi offenzíva indult az eleki kapu ellen, amelynek a 87. percben lett meg a (vég)eredménye: Klimaj a vendégek 4. gólját is megszerezte.

Szarvasról jól játszott Klimaj, Bakró, Nagy és Furár.

Edzői nyilatkozatok:

Kis László, SE:

– Nincs szégyenkezni valónk. A helyzeteink alapján fordított is lehetett volna az eredmény. Minden mérkőzésből tanulunk.

Rétes Pál, Szarvasi FC:

– A hazaiak játékban igazolták jó hírüket. Mindkét csapat előtt adottak lehetőségek, melyeket nagyobb rutinunknak köszönhetően nekünk sikerült nagyobb arányban kihasználni.

Augusztus 22-én, szombaton 17 órától itthon fogadjuk a bajnok Kondorosi TE csapatát.