Labdarúgás, Sportsarok

Mindkét csapat ponttal távozott

Az új szezon első hazai meccsén Kondoros csapatát fogadta a Szarvasi FC.


 

Szarvasi FC – Kondorosi TE 1-1 (1-0), Békés megyei labdarúgó bajnokság I. osztály, 2015. augusztus 22., szombat 17.00, Szarvas, 500 néző. Vezette: Benyovszki Z.

Szarvasi FC: Kiri, Benczúr, Kukovecz, Szikora, Darida, Zima, Bakró, Nagy, Moldván, Klimaj, Furár. Csere: Gulyás, Petrovics, Rafaj, Medvegy, Bogdán.

A szép számú nézőközönségnek nem kellett sokat várnia az első gólra. Az 5. percben Moldván Nagy beadásából megszerezte a hazaiak számára a vezetést. A Kondoros sem tétovázott, erős támadó játékot erőltettek, amit a szarvasiak védekezéssel próbáltak tartani. Adok-kapok kezdődött, mindkét csapat játékát gólhelyzetek jellemezték, azonban egyik gárda sem tudta azokat gólra váltani.

A második félidőben is inkább a Kondoros próbálta uralni a meccset. Mindkét kapus dolga megsokszorozódott. Újabb gólra a 74. percig kellett várni, ekkor a kondorosi Lakatos helyezte a labdát a szarvasi hálóba. A vendégek kedélye lenyugodott az egyenlítés megszerzésével, és ugyan a házigazdák kapura próbáltak még törni, ezeket a támadásokat gól már nem koronázta a mérkőzés végéig.

Szarvasról jól játszott: Kiri, Szikora, Kukovecz és Moldván.

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál, Szarvas:

– Sajnálom, hogy az adódó lehetőségeink közül csak egyet sikerült értékesíteni. Mezőnyben meggyőző játékot nyújtottak a vendégek, ennek ellenére a mérkőzéslabda előttünk adódott, egy olyan meg nem adott tizenegyes képében, amely még a vendégek szerint is az volt.

Fodor Sándor, Kondoros:

– A korai gól után sokkal többet tettünk a győzelemért. Végig nyomás alatt tartottuk a visszahúzódó hazaiakat. Csapatunk mindent megtett a siker érdekében, de a második gólunkat nem tudtuk megszerezni.

Augusztus 30-án, vasárnap Méhkerékre látogat a Szarvasi FC.