Hírforgó, Képgaléria, Média

Dr. Szilvássy László köszöntése

Péntek délelőtt Babák Mihály polgármester és Bankóné Ordovics Katalin otthonában köszöntötték kilencvenedik születésnapja alkalmából dr. Szilvássy Lászlót.


Csatlakozott a köszöntéshez jelen sorok írója is, mivel városunk jeles helytörténész és honismereti közírója éveken keresztül rendszeresen publikált a helyi lapokban, így a Szarvasi 7-ben is.

Az 1925. szeptember 25-én Mátészalkán született neves rizskutató otthonában kedves felesége, Gizi Néni társaságában fogadta a köszöntéseket.

Babák Mihály polgármester az ünnepi alkalomból átadta Szarvas Város Képviselő-testületének Díszoklevelét, valamint tolmácsolta az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt Díszoklevél köszöntő sorait.

Bankóné Ordovics Katalin anyakönyvvezető személyes hangú köszöntőt olvasott fel, amely érzékeltette az ünnepelt rendkívül gazdag és tartalmas életútját.

Nem maradhatott el a tűzijátékos ünnepi puncstorta sem, amely a neves Benke cukrászdinasztia műhelyéből került az ünnepi asztalra a Polgármesteri Hivatal ajándékaként. A torta mellé természetesen virágcsokor is társult. Az ünnepeltet Babák Mihály polgármester szarvasi helytörténeti könyvekkel is megajándékozta, jelen sorok írója pedig egy Magyarország albummal kedveskedett.

A kellemes hangulatú születésnapi köszöntést végül egy kis sütiparti keretezte, a Gizi Néni által készített finomságokból, a szülinapi torta és a zamatos kávé ízeitől kísérve.

Mint azt köszöntőjében Bankóné Ordovics Katalin kiemelte: Laci bácsi munkásságát kutatói eredményei mellett tizennyolc jeles helytörténeti, honismereti és illemtani könyv is dicséri. Ezekből kiemelkedik a Bolza grófok életét és a Történelmi Országközép történetét bemutató két munka. Köszönjük Laci Bácsinak.