Hírforgó

Fejlesztések, szemle, emlékezés

5 gyorshír Szarvas város életéből.


Tanyafejlesztésre | Szarvas Város Önkormányzata 4 millió 320 ezer 540 forint támogatásban részesül a Hermann Ottó Intézet Tanyafejlesztési Programjában nyert pályázati eredmény alapján. A 480 ezer 60 forint saját forrást felhasználó projekt keretében 6 db sziget rendszerű közvilágítás valósul meg a külterületen. Ugyanezen programon belül az Önkormányzat 495 ezer 300 forint önerő hozzátételével 4 millió 457 ezer 700 forintot nyert 6 db forgatható kamera elhelyezésére a külterületi vagyonbiztonság növelése érdekében. A projektnek legkésőbb 2017. április 30-ig kell megvalósulnia.

Újtemplomi hálózati fejlesztés | Szarvas Város Önkormányzata az ősz folyamán 200.000 Ft támogatásban részesítette a Szarvas Újtemplomi Evangélikus Egyházközséget, amely összeget az elektromos hálózat felújítására szántak.

Piaci szemle | Novemberben helyszíni ellenőrző szemlét tartott a piacon dr. Melis János, Szarvas város címzetes főjegyzője, dr. Hegedűs Norbert osztályvezető-helyettes és Aszódi Éva igazgatási ügyintéző. A szemle alkalmából 41 kereskedő és 61 őstermelő volt érintett. A szemle hiányosságot, szabálytalanságot nem tárt fel.

Dr. Sipos András végső nyughelye | Olvasóink tájékoztatására – a mindenkori helyszíni személyes tisztelgés érdekében – tesszük közzé, hogy a közelmúltban családi körben örök nyugalomra helyezett dr. Sipos András erdőmérnök, címzetes egyetemi tanár hamvai a budapesti Nagy Szent Teréz-templom urnatemetőjében nyugszanak. A templom a Nagymező utcában található.

Sikeres volt a Ruzicskay-tárlat | A budapesti Próféta Galériában az ősz folyamán rendezett Ruzicskay-tárlatot – a művész születésének 120. évfordulója tiszteletére – 1311 fő látogatta meg szeptember 15. és október 13. között. Örvendetes, hogy ezen belül öt középiskolai osztály is megtisztelte a képeket. A kiállítás 3 millióra tervezett költségvetését Szarvas Város Önkormányzata 1 millió 500 ezer forinttal támogatta.