Diáksport, Kézilabda, Sportsarok

Bemutató kézilabda edzés!

December 16-án kora délután kézilabdásokkal telt meg az Alkotmány utcai Sportcsarnok. 16.30-tól Zsiga Gyula mesteredző irányításával a Szarvasi NKK U11-es korosztályos csapat lépett pályára és részvételükkel bemutató edzés folyt.


A kicsik  nagy lelkesedéssel igyekeztek a mester által diktált gyakorlatokat végrehajtani. Az edzés végén kipirult arccal és tapssal köszönték meg a foglalkozást. 18 órától a juniorok foglalták el a parkettot. A sokszínű bemelegítő gyakorlatot követően előkerült a labda is és különböző védekezési és támadási figurák bemutatásával folyt a több mint másfél órás edzés. A bemutató jó szolgálta a sportág népszerűsítését. Hasznos dolgok voltak láthatók az edzés folyamán a kézilabda oktatásához. A nézőtéren több testnevelő tanár és edző is helyet foglalt, sőt Békésszentandrásról szinte az egész kézi csapat ott volt. Az edzést követően személyes beszélgetésre is sor került és a mester dedikálta az általa hozott  kézilabda edzésekről készült kiadványt.

Zsiga Gyulától megtudtuk, hogy 2017 januárjától a Magyar Kézilabda Szövetségen belül fog tevékenykedni, mint  a Szövetség Utánpótlás szakág vezetője.