Kézilabda, Sportsarok

Győzelem a nyitányon!

Az őszi szezon második helyezettjét, Makót fogadták az NKK-sok a tavaszi szezon nyitányán és magabiztos győzelmet arattak.


Szarvasi NKK-Makó KC 25-20 (12-12), NB II-es női  kézilabda mérkőzés, Szarvas, 80 néző. Vezette: Kuklis,Mazzag.

Szarvasi NKK: Ádász-Kovács, ZELEI 3, Raffai-Such 1, SZABÓ 10/5, HAJDU 5, Buzási 2. Csere: Kasik, Juhos, LABÁT (kapusok), Ábrahám, Semjéni 2, Szőke 2, Manczur, Mester, Trnyik. Edző:Száva Flórián.

Makó legjobb dobói: Draxler O. 11/6, Rózsa 3, Draxler D. 3. Kiállitáaok 4 ill. 6 perc. Hétméteresek: 5/5 ill. 8/6.

Mindkét együttes nagy lendülettel vetette magát a küzdelembe. A megszerzett labdákat szinte azonnal kapura dobták, de pontatlanok voltak a lövések. A 8. percben 3-3 volt az állás. Hiába a hazai helyzetek, a kapufák mindig “útban” vannak, a 10. percben 4-4. Felváltva esnek a gólok. A vendégek a 21. percben időt kértek, de vesztükre, mert az NKK-sok gyorsan elhúztak három góllal. A félidő hajrájára összeszedték magukat a Maros-partiak és nemcsak kiegyenlítettek, de a vezetést is átvették 11-12-re. A hazai időkérés használt és szünetre döntetlennel (12-12) vonultak a csapatok.

A félidőben sikerült Száva edzőnek felrázni a gárdát, a második játékrész fegyelmezett játékkal 10 perc alatt lerendeződőtt. 10 gyors szarvasi góllal, amire a vendégek csak eggyel tudtak válaszolni. A 45. percre szinte beállt az ötgólos különbség (19-14), és a végére is megmaradt. A második félidei  jobb védekezés megérdemelt sikert hozott a második helyezett ellen.

A téli szünet  személyi változásokat is hozott a csapat keretében. Eltávoztak: Balogh, Takács, Vuletics, érkeztek: Semjéni Henriett, Manczur Kata. Felépült sérüléséből Kovács Brigitta, és a felnőtt keretbe került a junior csapatból Mester Zsófi és Trnyik Réka.  A junior csapat is győzött 27-14 arányban.

Február 25-én  a Csorvási SK-Szarvasi NKK találkozóra kerül sor.