Hírforgó

Megjelent a Szarvas Város vendégváró nyár 2019

Merőben új köntösbe öltöztetve jelent meg a napokban a Rózsavölgyi Mihályné által évek óta működő „Vendégváró…” sorozat legfrissebb kiadványa. A korábbi évekhez képest egy végtelenül hangulatos és esztétikus borító vezeti fel a füzetet. Nyilvánvalóan a zseniális tipográfiai érzékkel bíró Kóródi Gábor tervezői munkájának köszönhetően.


A címoldalon gyönyörű mocsári ciprussor hátterében helyezte el a Turul Kisvendéglő, a Békéscsabai Jókai Színház, a Boglár sétahajó, a Szarvasi Vízi Színház, a Szalon és a Fehérló sörözőt, az ÉdesM cukrászda és Valach Mária festőművész kedvcsináló képeit. A fotókat Rácz Csaba készítette.

A borítóbelsőt fajsúlyos módon Szarvas város varázslatos képanyaga – a válogatás Krivik Viktor kezét dicséri – és Babák Mihály polgármester köszöntője fémjelzi:

„Kedves Vendégeink! Kedves Olvasóink!

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket itt a Körös vidékén, Szarvason!

Szarvas város fekvése, természeti adottságai turisztikai szempontból is több lehetőséget biztosítanak az itt élőknek és az idelátogatóknak kirándulásra, túrázásra, kikapcsolódásra. A város kulturális látnivalói és nevezetességei mellett kellemes élményt nyújtanak horgászásra, fürdőzésre alkalmas Körös-parti területei. Természeti látványosságot nyújtanak az Anna-ligetben található Körös-Maros Nemzeti Park és Körös-völgyi Látogatóközpont tanösvényei, kiállításai, az állatpark, az országos jelentőségű természetvédelmi területei, az Arborétum csodálatos növényvilága, valamint a Mini Magyarország Makettpark. A Körös-holtág mentén facsoportokkal tarkított ligetes erdők, mezőségek, táborozáshoz is ideális pihenőhelyek váltják egymást. A holtágon lehetőség van sétahajózásra, a parti részeken fekvő kulturális és természeti kincsek megtekintésére. A pihenésre, töltődésre vágyók a Szarvasi Gyógyfürdőben is számos lehetőség közül választhatnak, úszás, szauna, termálvíz, pezsgőfürdő mellett a gyógyhatású ásványvíz különböző betegségek kezelésére is alkalmas.

Nagy öröm számomra, hogy már kilencedik éve ajánlhatom az idelátogatók figyelmébe a páratlan szépségű Vízi Színházunkat, mely a mocsári ciprusok nyújtotta természetes díszletétől ölelve várja a közönséget előadásokkal júniustól augusztusig a hét minden napján.

Ismerkedjen meg Szarvas érdekességeivel, sokszínűségével, értékeivel!

Minden kedves Szarvasra látogató vendégnek, túrázóknak kellemes időtöltést, jó pihenést kívánok!”

A kiadvány belsejében a megszokott szolgáltatói kör jelentkezik. A hátsó borító belsejét kézzelfogható módon a Szarvasi Vízi Színház nyári kínálata tölti ki a Magyar Teátrum Kft. és a Jókai Színház jóvoltából. Emellett bőséges a hagyományos kereskedelmi-szolgáltatói kínálat is.