Hírforgó, Postaláda

Levél a szarvasiakhoz a futófesztivál kapcsán

Babák Mihály, Szarvas város polgármestere intézte az alábbi levelet Szarvas város lakosságához a közelmúltban megrendezett, nagy sikert aratott futófesztivál kapcsán.


Kedves Szarvasiak!

Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap szarvasi rendezvénysorozatának zárásaként ebben az évben futófesztivált szerveztük. Erre a fesztiválra az ország 103 városából 610 fő regisztrált, 3 fő pedig a határmenti országokból látogatott el hozzánk. Különleges útvonalon és helyszíneken, különleges ajándékokkal készültünk a futóknak, egyedi érmet készítettünk mindenkinek, megvendégeltünk őket egy lapcsánkával valamint a város hírnevét öregbítő szarvasi ajándékokkal. A jó hangulatról helyi művészek gondoskodtak, hiszen minden pihenő-frissítőpontnál volt valamilyen kulturális műsor. A Szarvasi Vízi Színháznál a Cervinus Teátrum művészei Dr. Dósa Zsuzsa és Varga Viktor vezetésével jelmezbe öltözve szórakoztatták a futókat és a közönséget, a Ruzicskay Alkotóháznál Iváncsó József vezetésével a Szarvasi Muslincák férfikórus és a Harmonika Együttes, az Arborétumban Liska Tamás és Lovász Gergely gitármuzsikája volt hallható. Számtalan helyi vállalkozás, intézmény, civil szervezet és önkéntes segítette a rendezvényt ezért végtelen öröm számomra, hogy annak az összefogásnak az eredményeként ezen alkalommal is megerősíthettük a környezettudatos nevelés fontosságát, átadhattuk a futás, gyaloglás, kerékpározás okozta örömöt városunk lakóinak, és mindazoknak a hozzánk érkező versenyzőknek, érdeklődőknek, akik most ismerkedtek meg városunkkal.

Díszvendégeink és az idelátogatók egyaránt megelégedéssel voltak a rendezvény iránt, hiszen számtalan pozitív visszajelzést kapunk, és kapunk folyamatosan, ezért Szarvas Város Önkormányzata és a magam nevében ezúton köszönöm meg az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap, I. Körös-körül a Körös Körül Futófesztivál megrendezéséhez nyújtott segítséget és támogatást.

Külön köszönet illeti a szervezők: Demeter Orsolya, Krivik Viktor, Lós István, Pljesovszki Roland, Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna munkáját, hiszen nélkülük ez a rendezvény nem jöhetett volna létre.

Engedjék meg, hogy néhány véleményt is megosszak Önökkel a rendezvényről:

„Nagyon szép volt a pálya és a szervezés is kiváló volt :-).”

„Köszönöm szépen a szervezést, gyönyörű útvonal, jó idő, zene, Szuper volt!!!”

„Köszönjük szépen, szuper volt. Jó lett volna, ha van a gyerek korosztály is.”

„Köszönjük a szuper szervezest, meg arra is jutott energiatok, hogy gondoskodjatok a remek időröl, napsütésről.:) Köszönet a sok segítőnek is: polgárőröknek, rendőröknek, iskolásnak!”

„Szuper jó volt! ! A szervezés, a megvalósítás 5* minden más csak plusz emelte az esemény színvonalát!!”

„Fantasztikus futás volt. Köszönjük a szervezőknek, és mindenkinek aki részt vett az irányításban. Röviden összefoglalva, csodálatos, lélekemelő, vidám napban volt részünk. A frissítés is szuper volt, a biztatások is, így a hangulat az egekben volt. Ha Isten is úgy akarja: JÖVŐRE, VELETEK, UGYANITT!!! *2 🙂 Nagy GRATULA minden versenyzőnek! Még egyszer: KÖSZÖNJÜK!!!”

“Hálásan köszönjük a szervezők, segítők munkáját! Csodás házigazdák voltatok! Köszönjük a figyelmességet, a félénk áradó szeretetet! Csodás volt a helyszín! Nagyszerű a zenekar, és lelkesítő a Vízi színház jelmezes művészeinek biztatása! Jóleső érzés volt a Polgármester gratulációja célbaéréskor, kedves, és figyelmes a befutócsomag. Finom volt a lepcsánka. Örök élmény! Köszönjük!”

„Kedves Szervezők! Szeretném megköszönni a munkátokat, a rengeteg szervezést hogy ilyen Jól sikerüljön ez a mai nap! Igaz, nem most kezdtem a futást, de ez volt életem első versenye 🙂 és büszke vagyok magamra mert igen jó idővel végeztem 🙂 Imádom Szarvast és gyönyörű helyekre vezettetek minket! További Sok Sikert Kívánok!”

„KÖSZÖNJÜK!!! Minden, de minden remek volt: a szervezési és az emberfaktor egyaránt. Hihetetlenül jól éreztük magunkat, egy remek élménnyel lettünk gazdagabbak. Elsősorban a szervezőknek, aztán a segítőknek, a zenekarnak, minden támogatónak köszönjük, hogy ott lehettünk. Részünkről rendszer lesz belőle!”

„Kedves Szervezők! Nem akarom ismételni az előttem írókat, de.. A helyszín a szervezés, az emberek, az idő… Fantasztikus volt!

*5

Ui; Külön köszönet az operettért, az ottani pacsikért Oda és vissza feldobtátok a napom”

„Szuper szervezés, csodálatos helyszín, kedves vendéglátok, és nagyszerű segítők! Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük! Bár az a tény hogy nem szerepelek az eredménylistán egy kicsit elszomorít 🙁 Tudom nem oszt-szoroz na de azért ott voltam. *–* „

„Nagyon köszönjük a szervezést diákoknak a polgárőröknek a rendőröknek és a zenés frissitő állomásokat mind szuper volt jövőre jövünk ha lesz üdvözlettel: s. S”

„Kedves szervezők! Csak gratulálni tudok nagyon szuper rendezvényt raktatok össze, gyönyörű helyszíneken futhattunk. Minden útvonalon köszönet a diákoknak , polgárőröknek , zenészeknek , segítőknek akik nagyon jól tették a dolgukat. Szép éremmel, befutócsomaggal és élményekkel lettünk gazdagabbak. Gratulálok minden távot teljesítőnek ! Köszönet nektek szervezőknek a hatalmas szervezésért nem kis munka lehetett ezt így összerakni. e Egy dolgot azonban szeretnék megemlíteni , a váltó futásban a ffi , vegyes váltó , ill. korcsoportonkénti értékelés egy” kalap “alatt volt A 20 éves és 50 éves , ill a ffi nő szerintem nem együtt értékelhető. Ha már a többi egyéni futásnál meg volt a nemenkénti , korcsoportos értékelés itt a váltóban is hasonlóan kellett volna. De ezt csak a jövőre nézve és nem sértő szándékával írom.”

„Szupr Versenyvolt Es Csodás az érem is! Köszönöm!”

„Kedves Szervezők! Köszönöm ezt a remek versenyt! Debütáló rendezvény ide-oda …remek szervezés, profi személyzet, kiváló futó útvonal! Remélem jövőre is itt lehetek!”

* * *

A segítők és támogatók akik hozzájárultak a rendezvén hét sikeréhez: Antal Béla, Aranyszarvas Panzió, Baginé Tóth Erika, Bakulya Anna, Balczó Tamás, Bodnár István, Bohák Péter, Boldog István Országgyűlési Képviselő, Budai Károly, Cervinus Teátrum, Csanádi László, Csécsei Pál – PAZSA KERÉKPÁR Szaküzlet és Szerviz, Csicsely Dorina, Dancsó Tibor, Dankó Ervin, Dávid Orsi, Decathlon, Décsi Bea, Demeter Orsi, Dernovics Péter, Dr. Dósa Zsuzsa, Dr. Hanyecz Katalin, Egyedi-Egy Bt. – Madarász Károly, Erudionett Kft., Fabó János, Farkasné Lestyan Eszter, Fazekas és Fiai Nyomda, Fekécs Magdolna, Ficzere Enikő, FLR-Imex Kft., Fő téri Általános Iskola, Frecska Zoltán, Fulajtár Mónika, Fulajtár Noémi, Gaál Roland Hivatalvezető, Gallicoop Zrt., Gémes Gréta, Gémes Tibor, Gofjar Zoltán, Gombár Györgyné, GySzC Székely Mihály Szakgimnáziuma Szakközépiskolája és Kollégiuma, Harmati Ágnes, Hegedűs Éva, Innovációs és Technológiai Minisztérium, Iváncsó József, Karakas József, Kasikné Terényi Mónika, Katalin II. Sétahajó – Demeter István – Demeter Réka, Kepenyes Darida Beáta, Kereszturszky János, Kereszturszkyné Sebő Rózsa, Kis Dóra, Kondacs Viktória, Korbely Péter és Korbelyné Új Réka, Körmendi János, Körös Televízió, Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, Körös-Menti Turisztikai Desztináció és Management, Krivik Viktor, Kugyeláné Décsei Mónika, Lázár Zsolt, Liget Wellness és Konferencia Hotel, Lipcsei Betta sportriporter, Liska Tamás – Lovász Gergő, Lós István, Lukács Dávid, Magyar Vöröskereszt Szarvasi Területi Szervezete, MASZ (Minden Ami Szarvas), Mészáros Imre /ITM Osztályvezető/, Molnár és Társa Kesztyűkötő és Kereskedelmi Kft., Nagy Sándor, Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete, Newjsag, Nyári Mihály-Oncsik János, Országos Mentőszolgálat Szarvasi Mentőállomása, Ótemplomi Szeretetszolgálat Szarvas, Ozsváth Zsuzsanna, Pálinkás László, Petrovics Szilvia, Pepe, Petruska László, Pintér Zoltán, Pljesovszki Roland futónagykövet és családja, Rádió Szarvas, Rohony Gyula, Rohony Miklós, Rohony Noémi, Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna futónagykövet és családja, Somogyi Nikolett edző, Sonkolyné Bagi Katalin, Swietelsky Magyarország Kft., Szarvas-Cipó Kft., Szarvas-COOP ZRT, Szarvasi „Szent Klára” Gyógyfürdő, Szarvasi Általános Informatikai Kft., Szarvasi Kábeltelevízió, Szarvasi Arborétum, Szarvasi Család és Gyermekjóléti Központ, Szarvasi Fit-Life Team Sportegyesület, Szarvasi Gazdák Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesület, Szarvasi Gyermekélelmezési Nonprofit Kft., Szarvasi Harmonika Együttes, Szarvasi Komép Kft., Szarvasi Mozzarella Kft., Szarvasi Muslincák férfikar, Szarvasi Polgárőr Egyesület, Szarvasi Rendőrkapitányság, Szarvasi Szakorvosi Kft. Egészségfejlesztési Iroda, Szenes János, Szent András Sörfőzde, Szerb Milán, Szigeti Erika, Szirony Pál, Szolszjar Edit, Szvetkovics Edina, Tárnyik Ildikó, Tessedik Sámuel Múzeum és Szárazmalom, Tóth Tamásné, Tóthné Lipták Erzsébet, Valach Vendel, Varga Viktor, Városi Könyvtár, Young-Hús Kft.,  Závoda Ferenc, Zsada.

Köszönettel:
Babák Mihály
polgármester