Háttér, Koronavírus

Levél a közfoglalkoztatottak létszámának növelése érdekében

Szarvas város polgármestere Dr. Takács Árpád kormánymegbízotthoz.


SZARVAS VÁROS POLGÁRMESTERE 

Tárgy: Közfoglalkoztatottak létszámának növelése 

Békés Megyei Kormányhivatal
Dr. Takács Árpád Kormánymegbízott Úr részére
Békéscsaba

Tisztelt Kormánymegbízott Úr!

A koronavírus-járvány által okozott gazdasági nehézségek miatt – ha jelenleg még nem is nagy mértékben – de városunkban is megnövekedett azok száma, akik elvesztették munkahelyüket. Noha Magyarország Kormánya komoly és eredményes intézkedésekkel védi a gazdaságot és főként a munkahelyeket, mégis elkerülhetetlennek látszik, hogy a további hetekben is többen válnak majd álláskeresővé.

Városunk a kezdetektől fogva egyike azoknak az önkormányzatoknak, akik igen komolyan vették és teljesítették az értékteremtő közfoglalkozatást, elképzeléseink pedig a jövőt illetően is vannak ezen a területen. Úgy ítéljük meg, hogy mind az állás nélkül maradó munkaerő, mind pedig a közösség számára kizárólag előnyökkel járhat, ha – akár csak rövid időre is – de lehetőség nyelik a munkával szerzett jövedelemre az álláskeresési támogatás helyett.

Nagy tisztelettel arra kérem a Kormánymegbízott Urat, hogy amennyiben arra lehetősége van, segítse elé valamennyi munka nélkül maradó szarvasi polgár számára a közfoglalkoztatásba való bekapcsolódást.

Mindemellett őszintén remélem, hogy ez az állapot belátható ideig tart majd, és minden dolgozni kívánó szarvasi ember újra megtalálja munkahelyét a versenyszférában.

Szarvas, 2020. április 17.

Tisztelettel és nagyrabecsüléssel:
Babák Mihály polgármester