Háttér, Koronavírus

Emlékhelyek Napja: más időpontban

A címben említett eseménnyel kapcsolatban az alábbi levelet kapta Szarvas város polgármestere.


Szarvasi Polgármesteri Hivatal
Babák Mihály polgármester úr részére

Tisztelt Polgármester Úr!

Radnainé dr. Fogarasi Katalin, a Nemzeti Örökség Intézete főigazgatója nevében az alábbiakról tájékoztatom az Emlékhelyek Napja kapcsán.

Mint azt már március közepén hírül adtuk, a koronavírus okozta pandémiás helyzet miatt idén nem lehet a hagyományos időpontban, május második szombatján megrendezni az Emlékhelyek Napját. Ez azért is sajnálatos, mert országos rendezvényünk idén indult az eddigi legsikeresebbnek, a résztvevő emlékhelyek számát tekintve. Ezúton szeretnénk azonban megerősíteni korábbi tájékoztatásunkat, miszerint a Nemzeti Örökség Intézete nem lemondta az eseményt, hanem azt egy későbbi időpontban kívánja megvalósítani. A jelenlegi tervek szerint az Emlékhelyek Napja új időpontja: augusztus 29. Ez az időpont azonban – a járványügyi helyzettől függően – akár őszre is tolódhat. A véglegesített időpontról természetesen időben fogjuk tájékoztatni az emlékhelyek képviselőit.

Őszintén bízunk abban, hogy a nyár végére/őszre elnapolt rendezvénybe legalább olyan sok emlékhely fog bekapcsolódni, mint amennyi május 9-én is csatlakozott volna az eseményhez. Jó egészséget kívánunk Önnek, családtagjainak és munkatársainak egyaránt!

Radnainé dr. Fogarasi Katalin főigazgató asszony nevében, tisztelettel:
Dr. Tóth Zsolt osztályvezető
Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Igazgatóság
Nemzeti Emlékezet Osztálya