Háttér

Keresik a lehetőségeket

Szarvas városa keresi a jövőbeni fejlesztési lehetőségeket számos területen – derül ki az alábbi levélből, melyet a Polgármesteri Hivatal bocsátott rendelkezésünkre.


Tárgy: Fejlesztési lehetőségek feltárása

Sztankó János
Gazdasági tanácsadó úr részére
Budapest

Tisztelt Tanácsadó Úr!

A koronavírus-járvány okozta sokkhatás lassan múlni látszik és a gazdasági élet is kezd visszatérni az eredeti kerékvágásba. A 2019 októberében választott új szarvasi képviselő-testület nagy érdeklődéssel kíséri az önkormányzattal megbízási jogviszonyban álló vállalkozók tevékenységét, teljesítményét, és ez a vírus elleni védekezés váratlan költséghatásait ismerve, a feszes gazdálkodás ellenőrzése okán fokozódni is fog.

Eddigi jó együttműködésünk jövőbeni erősödése és biztosítása érdekében kérjük, hogy az alábbi három területen szíveskedjen korábbi tárgyalásait feleleveníteni és intenzívvé tenni:

  • a szarvasi Árpád Szálló, a Szent Klára Gyógyfürdő és az ún. „Kisárpád” komplex hasznosításához javaslatok, befektetők keresése
  • kínai napelem összeszerelő üzem szarvasi letelepedésének előkészítése, szervezése
  • a Külgazdasági és Külügyminisztérium aktuális fejlesztési projektjeinek figyelemmel kísérése és azokban városunk pozicionálása.

Kérjük, hogy a fenti ügyekben az előrehaladásról rendszeresen szíveskedjen bennünket írásban tájékoztatni, hogy érdeklődő képviselőink részére a megfelelő és megnyugtató felvilágosítással szolgálhassunk!

Szarvas, 2020. május 13.

Tisztelettel:
Babák Mihály polgármester
Dr. Melis János címzetes főjegyző