Háttér, Koronavírus

Újranyithatnak a telephelyek

Újra nyithatnak az idősek nappali ellátását nyújtó telephelyek.


Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása Szociális és Gyermekjóléti Intézménye

Babák Mihály
Polgármester Úr részére

Tárgy: tájékoztatás idősek klubja ellátásra vonatkozó jogszabályok változásról

Tisztelt Polgármester Úr!

Az idősek és fogyatékkal élők nappali ellátása vonatkozásában történt jogszabályi változásokról az alábbiakban tájékoztatom:

a 282/2020 (VI.17.) kormányrendelet értelmében a mai naptól megszűnik a járványügyi vészhelyzet, igy hatályba lépett a 2020. évi LVIII. törvény a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről.

E rendelet 73. § (1) alapján az 1993. évi III. törvény szerinti, a fogyatékos és az idős személyek számára nappali ellátást nyújtó intézmények épületében egyidejűleg tartózkodó ellátottak száma 2020. július 31-éig nem haladhatja meg a bejegyzett férőhelyszám 50%-át, valamint a fogyatékos és az idős személyek számára nappali ellátást nyújtó intézmények az ellátottak lakókörnyezetében is nyújthatják a szükséges ellátást. Ennek értelmében a klubok megnyithatnak napi 50%-os megjelenési korlát betartásával.

Tisztelettel kérem a 2020. március 20. napon kelt 9. sz. intézkedésének visszavonására, hogy a szarvasi nappali ellátást nyújtó telephelyek kinyithassanak és az idősek megjelenhessenek a telephelyeken.

Szarvas, 2020. 06. 18.

Köszönettel:
Varga Margit intézményvezető