Hirdetmények, Koronavírus, Közlöny

Önkormányzati játszóterek használati szabályai II. 8. sz. intézkedés

Az alábbiak betartását kéri Szarvas város polgármestere a játszóterek használata során.


Szarvas Város lakossága részére 

Tisztek Szarvasi Polgárok!

A COVID-19 vírus okozta fertőzéses megbetegedések terjedése és megelőzése érdekében Szarvas Város Önkormányzatának tulajdonában álló valamennyi köztéri játszótér használatával kapcsolatban az alábbi óvórendszabályok bevezetését rendelem el.

  1. A játszótéren kizárólag tünetmentes (láztalan, nem köhögő) gyermek és hasonló tünetektől mentes kísérője tartózkodhat. Felnőtt személy kizárólag kiskorú gyermek kísérőjeként (gyermekenként legfeljebb egy fő) tartózkodhat a játszótéren.
  2. A játszótéri eszközök rendszeres és folyamatos fertőtlenítéséről a működtetői feladatokat ellátó Szarvasi KOMÉP Nkft. permetezéssel gondoskodik.
  3. A játszóteret látogató gyermekek és kísérőik részére (különösen nagyobb létszámú látogató esetén) arcmaszk viselése ajánlott.
  4. A gyermekek és kísérőik kézfertőtlenítésére folyékony fertőtlenítőt vagy fertőtlenítő kendőt kell alkalmazni, amelynek biztosításáról a szülő/gondviselő/kísérő gondoskodik.
  5. A játszótéren történő étkezést mellőzni kell.
  6. Amennyiben lehetséges, úgy kerülni kell a gyermekek szoros testi kontaktussal járó csoportos játékait olyan szórakoztató elfoglaltságot ajánlva számukra, amelynél a távolságtartás megoldható.

Kérem a fenti szabályok betartását!

Szarvas, 2020. szeptember 7.

Babák Mihály polgármester