Diáksport, Futás, Hírforgó, Képgaléria, Média, Sportsarok

Váltócsapatunk sikere a Kondorosi Félmaratonon

Iskolánk a – GYSZC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Szarvas – oktatói és tanulói az eddig lezajlott szarvasi futóversenyek szervezésében vállaltak nem kis feladatot, de szívesen veszünk részt mi magunk is ilyen típusú megmérettetéseken.


2020. október 25-én a VIII. alkalommal megrendezett Kondorosi Félmaratonon diákjaink az előző évek sikerein felbuzdulva ismét rajthoz álltak bízva abban, hogy a tavaly elért harmadik helyezést az idén is sikerül megtartani vagy túlszárnyalni.

A csapattagok közül Szeljak Bálint és Csernus Nándor már rutinos hosszútávfutónak számít, még Molnár Lilinek és Bátori Máténak ez volt az első versenye.

A vasárnapi borongós, esős idő sem riasztotta vissza a futást kedvelő sportolókat. A rendezők kedvessége csak fokozta a jókedvet, elszántságot. Az egyéniben, párban vagy 4 fős váltóban induló félmaratonosok egyszerre rajtoltak és Kondoros utcáin haladva teljesítettek a választott távot. A váltásokat izgatottan várták a váltótagok, a szurkolók tapssal bíztatták őket. Csapatunk első embere Molnár Lili volt, majd őt követték a fiúk: Szeljak Bálint, Bátori Máté és a befutó ember, Csernus Nándor, aki megnyugtató fölénnyel 1 óra 40 perces összesített idővel ért be elsőként a váltók közül.

Minden futó befutócsomagot kapott, a helyezettek pedig az eredményhirdetéskor megkapták a befutó érmeiket, oklevelüket is.

A szervezők és a résztvevők is nagyon figyeltek a járványügyi előírások betartására, így az eredményhirdetéskor is maszkban voltak a futók.

A jó hangulat, a kiváló versenyszervezés és természetesen a mozgás öröme igazi élménnyé varázsolta ezt a napot.

A sikereken felbuzdulva tovább tervezgetünk. December 6-án a Szarvasi Arborétumban megrendezésre kerülő Téli Bolza-Kör Futóversenyen iskolánk nemcsak támogatóként, segítőként lesz jelen, hanem diákjaink, dolgozóink futóként is: „mert mi szeretünk futni…”

Rohonyné Urbancsok Zsuzsa testnevelő