Felhívások, Közlöny

Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely 2021 – Pályázat önkormányzatok és munkáltatók részére

Elérhető az IT Minisztérium és a Közlekedéstudományi Intézet Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázata.


Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázati felhívása Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely címek 2021. évi elnyerésére.

Mi a pályázat célja?

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium célja a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatok meghirdetésével, hogy a követendő példákat, bevált megoldásokat felkutassa, tapasztalataikat feldolgozza és mintaként átadja, a rendszerszerű fejlesztéseket jutalmazza.

Mik a pályázat legfontosabb részletei?

A kerékpározás a városi közlekedésben az egyik legalacsonyabb helyigénnyel rendelkezik, rövidebb távokon a leggyorsabb eljutási lehetőséget biztosítja, mert időigénye nem nő a közlekedési torlódások és a parkolóhely keresése miatt. A kerékpározás nagymértékben hozzájárul a környezetbarát, fenntartható közlekedéshez, hatékony eszköze az egészségmegőrzésnek is.

A kerékpáros forgalom részarányának növelését az infrastruktúra fejlesztése mellett az eredményes szemléletformálás is elősegítheti. A közlekedési módot az igényekkel közvetlenül találkozó önkormányzatok és vállalkozások hatékonyabban népszerűsíthetik. A szakminisztérium e megfontolásokból bátorítja a települések és cégek, közintézmények kezdeményezéseit a kerékpárosbarát környezet és infrastruktúra kialakítására.

A munkahelyek multinacionális vállalat, nagyvállalat, kis- és középvállalkozás (kkv), közintézmény, míg a települések megyei jogú város vagy fővárosi kerület, város, nagyközség vagy község kategóriában pályázhatnak a Kerékpárosbarát címekre.

Mikor és hogyan lehet a pályázatot benyújtani?

Pályázatot az online űrlapok kitöltésével lehet benyújtani.

Határidő: 2021. augusztus 15.

Kérdés esetén kihez fordulhatok?

  • KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.
  • 1119 Budapest, Than Károly u. 3-5.
  • 1518 Budapest, Pf.: 107
  • Telefon: +36 1 371-5936
  • Email: kti@kti.hu

Hol található az eredeti pályázati felhívás (és a kapcsolódó pályázati dokumentumok)?