Hirdetmények, Közlöny

Pályázati felhívás

Szarvas Város Önkormányzata nyilvános pályázatot hirdet a tulajdonában lévő szarvasi belterületi 2134/A/1 hrsz-ú Szarvas, Mátyás király utca 10. alatti ingatlan értékesítésére.


Pályázatkiíró szerv neve, székhelye: Szarvas Város Önkormányzata, 5540 Szarvas, Szabadság út. 36., tel.: 06/66/311-122/120.

Pályázat célja: A szarvasi belterületi 2134/A/1 hrsz-ú ingatlan értékesítése.

A pályázók alanyi köre: Természetes személy, jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet. Továbbá a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. § (1) bekezdés 1. pontjában meghatározottak szerinti átlátható szervezetek pályázhatnak.

Az értékesítésre kijelölt ingatlan alapadatai:

  • Hrsz.: szarvasi belterületi 2134/A/1
  • Címe: 5540 Szarvas, Mátyás király utca 10.
  • Megnevezése: társasházi lakás (kertes ingatlan)

Az ingatlant terhelő ingatlan-nyilvántartási bejegyzések:         

  • tehermentes

Az ingatlan minimum vételára (kikiáltási ára): 7.000.000,- Ft (mentes az adó alól).

A vételár megfizetésének feltételei:

A pályázat érvényességéhez a pályázónak a kikiáltási ár 5 %-át bánatpénzként a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt-nél vezetett 10402142-49565150-55511376 számú bankszámlaszámra kell átutalni, a pályázat benyújtását megelőzően. A nyertes pályázónak a fennmaradó vételárrészt az adásvétel hatósági jóváhagyását követően 15 napon belül kell megfizetnie, ekkor kerül az ingatlan a vevő birtokába. A pályázó az ingatlan tulajdonjogát kizárólag a vételár hiánytalan kifizetésével szerzi meg. Amennyiben a nyertes pályázó az adásvételi szerződést 90 napon belül nem köti meg, akkor a bánatpénzt elveszíti. A nem nyertes pályázóknak a bánatpénz kamatmentesen 5 munkanapon belül visszajár.

A pályázat érvényességéhez az ajánlatnak tartalmaznia kell a következőket:

  • a pályázó adatait
    • magánszemély esetén: pályázó neve, születési neve, születési helye és ideje, anyja neve, lakcíme, személyi azonosítója, személyi száma;
    • jogi személy esetén: cégnév, székhely, cégjegyzékszám, adószám, bankszámlaszám, statisztikai számjel, képviseletre jogosult neve, nyilatkozat arról, hogy a pályázó nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. § (1) bekezdés 1. pontjában meghatározottak szerinti átlátható szervezet,
  • a pályázó által ajánlott vételárat, mely nem lehet kevesebb a kikiáltási árnál,
  • a bánatpénz befizetését igazoló bizonylat másolatát,
  • a pályázó nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy a pályázati felhívás feltételit maradéktalanul vállalja, valamint ajánlatát 6 hónapig fenntartja.

A pályázat benyújtásának módja, határideje:

A pályázatokat legkésőbb 2021. október hó 29. napja 1000 óráig zárt borítékban, „Pályázat a szarvasi belterületi 2134/A/1 hrsz-ú ingatlan értékesítésére” jelige valamint a „Bontási ülésig felbontani tilos!” feliratok feltüntetésével 1 eredeti példányban Szarvas Város Polgármesteri Hivatal Pénzügyi és Gazdasági Osztályara (104-es iroda) kell benyújtani.

A zárt boríték semmilyen utalást ne tartalmazzon a pályázó személyére vonatkozóan.

Egyéb: A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI törvény 14.§ (2) bekezdés alapján a Magyar Államot elővásárlási jog illeti meg.

A pályázat elbírálása:

A beérkezett pályázatok felbontása az ajánlattételi határidő lejártát követően Szarvas Város Önkormányzat Képviselő-testülete Gazdasági és Pénzügyi Bizottságának soron következő ülésén történik, a bizottság a bontást követően javaslatot tesz a Képviselő-testület részére a nyertes pályázó személyére.

A pályázatok elbírálása során első lépésben azok érvényességi vizsgálatra kerül sor.

A pályázatok elbírálásának elsődleges szempontja a vételár nagysága, mely nem lehet kevesebb a kikiáltási árnál.

Szarvas Város Önkormányzata az ajánlat tartalmát együttesen vizsgálja, döntését pedig a helyi önkormányzati érdekre tekintettel, a számára legkedvezőbb ajánlat elfogadásával hozza meg. Az önkormányzat fenntartja a jogát arra, hogy – akár indoklás nélkül is – a pályázatokat eredménytelennek minősítse.

Szarvasi Polgármesteri Hivatal
5540 Szarvas, Szabadság út 36.