Kézilabda, Sportsarok

Nyert a Szarvas és a tabella második helyén áll

A hétvégén Mogyoródon vendégeskedett a Szarvasi NKK csapata a női NB II-ben.


XVI. ker. KMSE – Szarvasi NKK 16-29 (8-13), NB II-es női kézilabdamérkőzés, Mogyoród, 40 néző. Vezette: Mezei Fruzsina, Rubint Alexandra.

Szarvas: Nagy-BUZÁSI 8, Balogh 1, PAPP 7/1, HAJDU 5, MAJOROS 7/5, Paska. Csere: Juhos, Skorka (kapusok), Nyerges 1/1, Fodor, Jani, Száva, Trnyik, Závoda. Edző: Száva Flórián.

Hazaiak legjobb dobója: Molnár 5. Kiállítások: 4 ill. 2 perc. Hétméteresek: 4/3 ill. 7/7.

Hosszú, fárasztó utazás után meglepetésszerűen érintette a vendégeket a hazaiak rendezetlen felkészültsége. Nehezen lendültek játékba a csapatok. A vendéglátók – ismerve a szarvasiak eredményeit – lassították a játékot sok-sok adogatással a passzív játékig. Ezt az iramot vették fel a vendégek is, a 14. percben 7-7 volt az állás. A játékrész további részétől az NKK ritmust váltott. Fegyelmezettebb lett a Körös-partiak védekezése, és az ebből szerzett labdákat gólokra váltva 8-13-as eredménnyel vonultak szünetre a csapatok.

Fordulás utáni három gyors szarvasi gól végleg eldöntötte a találkozó sorsát, a 38. percben 10 lett közte (10-20). Biztos vezetés birtokában folyamatos cserékkel valamennyi vendég játékos pályára lépett. Sportszerű találkozón folytatta győzelmi sorozatát az NKK és a képzeletbeli dobogó második fokára állt.

Száva Flórián:

– Nehezen lendültünk játékba a sereghajtó ellen, de a magabiztos győzelem meglett.