Kézilabda, Sportsarok

Repülőrajtot vett a Szarvas a szezonnyitón

Szarvas-Szeged női NB II-es kézilabda szezonnyitó mérkőzés volt az elmúlt hétvégén.


Szarvasi NKK-Kézilabda Szeged SE 25-19 (14-8), NB II-es női kézilabdamérkőzés, Szarvas, 70 fő néző. Vezette: Herceg, Piller.

Szarvasi NKK: NAGY- BÚZÁSI 10, Balogh, Papp 2, Hajdú 2, MAJOROS 9/3, Paska 1. Csere: Juhos, Skorka (kapusok), Óvári 1, Nyerges, Száva, Tasgyik, Trnyik, Závoda. Edző: Száva Flórián.

Szeged legjobb dobója: Forgó 6/3.  Kiállítások: 14 ill. 4 perc. Hétméteresek: 3/3 ill. 6/4.

Repülő hazai rajttal indult a találkozó, 4-0-nál az 5. percben vendégek időt kértek. A szarvasiak tovább rohamoztak és növelték előnyüket. A vendég gól a 13. percben született (7/1). A 15. percben újabb szegedi időkérés valamelyest rendezte a sorokat és szünetig maradt a hatgólos vendéglátó előny (14-8).

Fordulás után a Tisza-partiak gyorsítottak támadó játékukon és lassan próbálták hátrányukat csökkenteni. Ehhez partner lett a Körös-parti gárda is a pontatlan lövésekkel, amit a vendégek gólokkal toroltak meg az első 10 percben és feljöttek 18-16-ra. A 40. percben Száva edző időt kért és rendezte a sorokat. Szorosabb lett a hazai védekezés, és ebből Buzási gyors góljaival rövidesen visszaállt a biztos vezetés, amely a záró sípszóig megmaradt.

Száva Flórián:

– Jól kezdtük a találkozót, bár szünet után többet hibáztunk pontatlan lövésekkel. A sorokat rendeztük és megérdemelten tartottuk itthon a két pontot.

Február 26-án Mezőtúron játszik az NKK 18 órától.