Kézilabda, Sportsarok

Győzelem a Berettyó partjáról

Szarvas-Mezőtúr női NB II-es kézilabda összecsapás zajlott az elmúlt hétvégén.


Mezőtúri AFC-Syngenta – Szarvasi NKK 16-21 (10-10), NB II-es női kézilabda-mérkőzés, Mezőtúr, 50 fő néző. Vezette: Matics, Nádasdi.

Szarvasi NKK: NAGY-Buzási 2, Balogh 3, Nyerges, Papp 2, MAJOROS 9/5, Paska. Csere: Juhos, Skorka (kapusok), Fodor, Óvári, Jani, Száva, TASGYIK 4, Trnyik, Závoda 1. Edző: Száva Flórián.

Mezőtúr legjobb dobója: Tóth Mónika 4. Kiállítások: 10 ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/3 ill. 5/5.

Győzelmi reményekkel utaztak a szarvasiak Mezőtúrra. A találkozó Buzási góljával indult, de gyorsan jött az egyenlítés Felváltva estek a gólok, rendre  vendég vezetéssel. A túl keményen, gyakran durván, sportszerűtlenül védekező túriak élvezték a hazai pálya előnyét, szünetre kiegyenlítettek (10-10).

Szünet után még a vezetést is átvették a pályaválasztók, de elhúzni nem tudtak. A 43. percben 14-14-nél vendég időkérés után Majoros két hétméteres góljával átvette a vezetést az NKK. A Körös-partiak az utolsó negyedben növelték előnyüket. A fáradó vendéglátók az utolsó 15 percben mindössze egyszer tudták bevenni a jól védő Nagy Barbara kapuját. Időnként a kézilabdát nélkülöző szomszédvár találkozón megérdemelt szarvasi győzelem született.

Száva Flórián:

– Szó szerint kiizzadta a csapat a győzelmet. Mi kézilabdázni akartunk, de 45 percig a hazaiak és a játékvezetők másképpen látták!  A két pont meglett.

Ifjúsági mérkőzés: Mezőtúr-Szarvas 19-34. Március 12-én 18 órától Szarvasi NKK-Bácsalmás rangadóra kerül sor.