Kézilabda, Sportsarok

Megérdemelt hazai győzelem

Szarvas-Bácsalmás női kézilabdamérkőzés volt az elmúlt hétvégén.


Szarvasi NKK-Bácsalmás PVSE 31-27 (12-8), NB II-es női kézilabdamérkőzés, Szarvas, 200 néző. Vezette: Ihász, Szántó.

Szarvasi NKK: NAGY B.-BÚZÁSI 7, BALOGH 9, Hajdú 4/1, Papp  3/2, Majoros 6/3, Paska. Csere: Juhos, Skorka (kapusok), JANI 1, Kovács 1, Nyerges, Óvári, Tasgyik, Trnyik, Závoda. Edző: Száva Flórián.

Bácsalmás legjobb dobói: Rothpflug 11/3, Komenda 6.  Kiállítások: 14 perc, 1 kizárás ill. 4 p. Hétméteresek: 9/6 ill. 8/6.

Fej-fej melletti gólváltással indult a tabella második és harmadik helyezettek találkozója. Mindkét együttes főleg a védekezésre koncentrált. Ez a gólok száma is mutatja. A 19. percben 6-6 az állás. Két gyors hazai góllal kezdett elhúzni a  Körös-parti gárda, szünetre 12-8-as állással vonultak a csapatok.

Fordulás után 3 perc alatt 6 gól lett a különbség. A vendégek nem adták fel. Váltott találatokkal igyekeztek csökkenteni a hátrányt, kevés sikerrel. A 46. percben Hajdú találatával ismét hat volt közte. Ez megnyugtatta a szarvasiakat, a Bács megyeiek egyre betaláltak, az 58. percben 29-27-re nyomultak fel. A finisben Balogh és a sérüléséből felépült  Kovács Brigi góljaival a félidei különbséget beállították. Szoros mérkőzésen megérdemelt szarvasi siker született. Ezzel a győzelemmel az NKK tartja második helyet.

Száva Flórián:

– Küzdelmes mérkőzésen, megérdemelt két pontot szereztünk, megerősítve helyezésünket.

Az ifjúsági mérkőzésen 41-24 (21-7) arányban nyertek a szarvasiak.

2022. március 20-án 15 órától Deszken lép parkettra az NKK.