Kézilabda, Sportsarok

Megérdemelt szarvasi győzelem

Nem kellett messzire utaznia a Szarvasi NKK csapatának az elmúlt hétvégén, hiszen Gyomaendrőd-Szarvas női kézilabda összecsapásra került sor.


Gyomaendrőd NKSE-Szarvasi NKK 24-26 (12-14), NB II-es női kézilabdamérkőzés, Gyomaendrőd, 80 néző. Vezette: Serfőző Krisztián, Serfőző Roland.

Gyomaendrőd: Botos-Dinya, Kereki N. 2, Mag 2, Kövessy 2, FARKASINSZKI Z. 12/10, Földesi, Farkasinszki M. 3. Csere: Burai (kapus), Fekécs, Gellai 2, Kereki L, Kovács 1, Pintér, Pomázi, Urbán, Werle. Edző: Lakatos Tibor.

Szarvasi NKK: Nagy-Buzási 3, Balogh 2, Papp 3/3, HAJDU 5, Majoros 11/1, Kovács B. 2. Csere: Juhos, Skorka (kapusok), Jani, Nyerges, Óvári, Száva, Tasgyik, Trnyik, Závoda. Edző: Száva Flórián.

Kiállítások: 10 ill. 6 perc. Hétméteresek: 10/10 ill. 7/5.

Hazai büntető góllal indult a szomszédvár összecsapás. Továbbiakban felváltva estek a találatok. A 27. percben átvették a vezetést a vendégek és szünetre 12-14-es eredménnyel vonultak a csapatok.

Fordulás után folyamatosan elhúzott a Szarvas, olykor 5-6 gólos volt az előnye. Az 50. perctől a kieséstől félő vendéglátók mindent beleadva kettőre csökkentették hátrányukat. Kiegyenlítésre már nem volt idő. A szarvasiak megérdemelten szerezték meg a két pontot és tartják dobogós helyezésüket.

Az ifjúsági csapat is folytatta veretlenségi sorozatát és 27-31-es eredményével bebiztosította első helyét a tabellán. A hátralévő fordulókban nincs izgulni valójuk. Cél a veretlenség megtartása.

Száva Flórián:

– Megérdemelt győzelmet arattunk. Egész évben jól küzdő csapatnak gratulálok. Külön öröm az ifi gárda teljesítménye.