Hírforgó

„A Szarvasi Helyi Közösség helyi közösségi fejlesztési stratégiája” projekt zárásáról

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága a Terület-, és Településfejlesztési Operatív Program keretében TOP-7.1.1-16 kódszámú, Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva című felhívást tett közzé.


A felhívásra a Szarvasi Polgármesteri Hivatal, a Helyi Akciócsoport által kijelölt munkaszervezet, mint kedvezményezett a Helyi Közösség Fejlesztési Stratégia megvalósítása érdekében, TOP-7.1.1-16-2016-00048 azonosító számon támogatási kérelmet nyújtott be, melyet a Támogató 2017. 08. 01. napon hozott döntésével 37,5 M Ft vissza nem térítendő támogatásban részesített.

A Szarvasi Polgármesteri Hivatal, mint a Szarvasi Helyi Akciócsoport a TOP-7.1.1-16-2016-00048 kódszámú „A Szarvasi Helyi Közösség Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiája” elnevezésű projektje által Szarvas városában a helyi kulturális, közösségépítési fejlesztés fő témája, azaz a nemzetiségi kultúra, a nemzetiségi együttélés kérdéseinek kezelése vált lehetővé.

A gazdag történelmi múlttal és kulturális értékekkel rendelkező Szarvason ugyanis magas a nemzetiségek aránya, a lakosság közel 14%-a szlovák, 9%-a roma nemzetiségű a becslések szerint. A város gazdag nemzetiségi öröksége mégsem tölti be maradéktalanul kulturális és közösségépítő funkcióját, a nemzetiségek együttélésének konfliktusai megjelennek. Éppen ezért, a HACS a HKFS fókuszába a nemzetiségi örökség felélesztését, társadalmi-gazdasági lehetőségeinek kiaknázását, valamint egymás megismerésének és elfogadásának előmozdítását helyezte. A Helyi Akciócsoport által megalkotott HKFS cél- és feladatrendszere nem kevesebbre vállalkozott, minthogy 8 beavatkozáson keresztül a Szarvas egész városát felölelő közösségének kulturális sokszínűségére épített egymásra találását támogassa, annak érdekében, hogy Szarvas városa nyitott, befogadó, kulturális örökségét, az élő nemzetiségi értékeket és tradíciókat a közös városi identitástudat részeként hasznosító sokszínű és együttműködő közösség legyen 2030-ra.

A fenti célok megvalósítása érdekében meghirdetett felhívások által 22 pályázó szervezet nyert támogatást.

A projektről bővebb információt a http://www.szarvas.hu/clld oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

  • Demeterné Annus Krisztina munkaszervezet vezető
  • Elérhetőség: +36-20/539-47-94; clld@szarvas.eu