Hirdetmények, Közlöny

Méhészkedés bejelentése

A Szarvasi Polgármesteri Hivatal hirdetménye.


Tisztelt Méhészek!

A méhállományok védelméről és a mézelő méhek egyes betegségeinek megelőzéséről és leküzdéséről szóló 70/2003. (VI.27.) FVM rendelet 2. § értelmében a méhészkedést (méhtartást) minden év február végéig, az újonnan kezdett méhészkedést pedig e tevékenység megkezdésétől számított nyolc napon belül kell bejelenteni a méhek tartási helye szerint illetékes települési önkormányzat, fővárosban a kerületi önkormányzat jegyzőjénél, aki a méhészt nyilvántartásba veszi, és a nyilvántartást folyamatosan vezeti.

A bejelentéshez szolgáló adatlap letölthető Szarvas Város honlapjáról, vagy személyesen kérhető Szarvasi Polgármesteri Hivatal (5540 Szarvas, Béke u. 1.) portáján.

A kitöltött bejelentőlap beadásának módja:

  • személyesen a Szarvasi Polgármesteri Hivatal (5540 Szarvas, Béke u. 1.) portáján, vagy
  • postai úton Szarvas Város Címzetes Főjegyzőjéhez címezve (5540 Szarvas, Szabadság út 36.), vagy
  • elektronikus úton a hatosag@szarvas.eu e-mail címre (a tárgyban a méh bejelentés megjelölésével)

Tájékoztatom Önöket, hogy a méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzéséhez igénybe vehető válságtámogatás vonatkozásában a Magyar Államkincstár az alábbi közleményre szeretné felhívni figyelmüket:

https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/kozlemenyek/-/kozlemeny/8-2023-i-30-szamu-kincstar-kozlemeny

A támogatási kérelem 2023.02.01. 00:00:00 és 2023.02.28. 23:59:59 között kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítást követően, a Kincstár által erre a célra rendszeresített űrlapkitöltő felületén nyújtható be.

Szarvas, 2023. február 1.

Hatósági és Szociális Osztály