Asztalitenisz, Sportsarok

Sikeres bajnoki éven van túl a Demeter Lehel ASE

Június elején asztaliteniszben is véget ért a bajnokság. A Demeter Lehel ASE két csapattal indult a másodosztályban, amiből az egyik kifejezetten az utánpótláskorú játékosok miatt alakult, hogy még több fejlődési lehetőséget kapjanak a gyerekek. A szezon során az első számú csapat a tabellát végig vezetve nyerte meg a bajnokságot, aminek a tagjai Virág Bence, Szily György, Türei Ferenc, Botos Gábor, Botos Pongrác és Medvegy Mihály.


A második számú, fiatalokkal felálló csapat tagjai Magyari Milán, Hortobágyi Bálint, Botos Marcell, Posgay Brúnó. Ők a szezon első felében még a negyedik, ötödik helyet foglalták el. Viszont a folyamatos edzéseknek és a meccseknek hála, egyre több rutint is szervezve nagymértékű fejlődést mutattak. Ez oly mértékben jelent meg, hogy tavasszal már egyetlen meccset sem veszítettek és feljöttek a bajnokság végére a tabella második helyére közvetlenül az első számú csapat mögé. Ennek a fejlődésnek az eredménye az, hogy jövő évet az NB III bajnokságban fognak játszani a fiatalok, ahol újabb szintet léphetnek meg.

Az év során bővült az igazolt játékosok száma is, és egyre nagyobb létszámmal képviselteti magát az egyesület az országos versenyeken is. Ennek megfelelően bővültek az edzések számai, illetve a szakmai stáb is bővül folyamatosan. A játékosok szintlépésének eléréséért komolyabb lelki és fizikai felkészülés vár rájuk, amit el is kezdenek a nyár folyamán, hogy minél sikeresebben vegyék az akadályokat az elkövetkezendő szezonokban.