Hírforgó, Képgaléria, Média, Sziréna, Videók

Vonatbaleset Kétpónál – Katasztrófavédelem: védik a vízfolyásokat a vonatbaleset közelében

Ideiglenes földsáncokkal védik a Kétpónál történt vonatbaleset közelében lévő vízfolyásokat a környezetre veszélyes, szivárgó anyag miatt – közölte a katasztrofavedelem.hu vasárnap este az MTI-vel.


A Szolnokról Békéscsaba-Lőkösháza irányába közlekedő tehervonat kocsijai vasárnap nem sokkal dél után siklottak ki Tiszatenyő és Mezőtúr állomás között, Kétpó forgalmi kitérőnél. A 17 kocsis szerelvény 9 kocsija siklott ki, 8 kocsi és a mozdony a vágányon maradt. A balesetben senki nem sérült meg, de az egyik kisiklott vagonból szivárgott a benne szállított növényvédő szer.

A katasztrofavedelem.hu vasárnap este közölte: a környezetre veszélyes, szivárgó anyag miatt ideiglenes földsáncot létesítettek és zsilipeket is lezártak a baleset közelében levő vízfolyások védelme érdekében.

Közölték azt is, hogy visszatérhettek otthonukba a baleset közelében élők, akiknek elővigyázatosságból egy ideig védőtávolságon kívül kellett tartózkodniuk. Az intézkedés a környék tizenkét házának negyven lakóját érintette – írták.