Labdarúgás, Média, Sportsarok, Videók

Elvitt egy pontot a Békéscsaba második csapata

Vármegyénk I. osztályában a második fordulót rendezték meg a múlt hétvégén, amelyben a Békéscsabai Előre tartalék gárdáját fogadtuk. Az azt megelőző héten mi egy idegenbeli győzelemmel rajtoltunk, míg a lilák otthonukban véreztek el, ettől függetlenül nem lehetett azt mondani, hogy egyértelmű esélyesei lennénk a találkozónak.


Az első percek váltakozó játéka itt is ott is eredményezett helyzeteket, de az egyikből nekünk sikerült gólt szereznünk a 11. percben, Pilán Richárd közeli fejesével. Ezt követően a vendégek érthetően igyekeztek kiegyenlíteni a hátrányukat kezdeményezőbbé váltak, a félidő közepét elhagyva egy távoli lövésük a kapufán csattant, majd a párás melegben tovább gyűrték egymást a csapatok eredmény nélkül. Már a félidő végét várták a felek amikor Hursán kapta meg második sárga lapját, ezzel együtt a pirosat is, így neki már nem kellett kijönnie a második játékrészre. Amely finoman fogalmazva sem kezdődött jól számunkra.

Alig telt el egy perc belőle, amikor Csák emelése hullott be Köteles fölött a kapunkba, kiegyenlítve ezzel az állást. Ettől fogva nem játszhattunk kivárásra, oda kellett lépni a gázra, a siker érdekében. No ez a gázadás olyan Trabantosra sikerült, azért ki-ki dolgoztunk helyzteket, a kapufát is sikerült eltalálnunk, de fergeteges rohamokról nem beszélhettünk. A félidő közepén azért csak sikerült egy tetszetős támadást vezetnünk, aminek végén Barna talált be volt kapusunk, Somogyi hálójába, ezzel újra nálunk volt az előny. Gondolhattuk, hogy megint sínen vagyunk, ám az ember, és gól hátrányban levő ellenfél vette át a kezdeményezést, ami helyzetet is hozott számukra, ez már intő jel volt, hogy több kellene részünkről, de a tíz emberrel küzdő lilák tíz perccel a vége előtt megint csak egyenlítettek a szemfüles Bacsa révén. A hátra levő percekben enervált csapatunk már nem tudott még egyszer felpörögni, így döntetlennel kezdtük itthoni fellépésünket.

Összegezve a történteket elmondhatjuk, hogy úgy kezdődött részünkről a meccs ahogy a nagykönyvben meg van írva, hamar megszereztük a vezetést, többnyire felügyeltük a játékot, még emberelőnybe is kerültünk, amivel mint később kiderült, nem sikerült élnünk. A második játékrészt elején kapott egyenlítő gól láthatóan felrúgta a terveinket, de ezt a problémát még tudtuk orvosolni az újabb vezető találattal, ami után láthatóan elkezdtük védeni a számunkra megint csak kedvezővé váló eredményt, ez viszont nem csapatunk sajátja, így az újbóli vendég egyenlítés törvényszerűen jött is. Közhellyel szólva, elkerülhető gólokat kapva, emberelőnyben játszva, a kialakult végeredményt főként magunknak köszönhetjük.

Szombaton lépünk legközelebb pályára Magyar Kupa mérkőzésen, az NB III-as Pesterzsébet csapatát fogadva.

Szarvasi FC 1905 – Békéscsaba 1912 Előre II. 2-2 (1-0)

Szarvas, Erzsébet liget – 200 néző. Játékvezető: Kató Benedek (Baranya T., Kovács K.)

Szarvas: Köteles A. – Palik Gy. (Kovács Zs.), Pilán M., Polonszki P., Zahorán B., Pilán R., Zima D. (Styecz B.), Simon R. (Magyar M.), Furár R. (Deli L.), Bány B. (Czvalinga M.), Barna V. Vezetőedző: Sajben Gábor.

Békéscsaba: Somogyi P. – Csák A., Hursán G., Cservenák Cs. (Csikós E.), Farkas M. (Biró B.), Bacsa K., Mágocsi B. (Gedó G.), Sinka D., Hodonicki M., Farkas Á. (Varga R.), Tóth B. (Pusztai O.). Vezetőedző: Jakab P.

Gólszerzők: Pilán R. 11’, Barna V. 71’ illetve Csák A. 47’, Bacsa K. 81’

Kiállítva: Hursán G. 45’ (második sárga lap után)

Nyilatkozatok:

Sajben Gábor – vezetőedző, Szarvasi FC:

– Tisztában voltam vele, hogy az ellenfelünk játékosai a hétköznapokon 7-et edzenek, miközben a szarvasi játékosok a munkahelyi elfoglaltságuk után jönnek edzésre. Semmikép sem szerettünk volna nekik rontani és futásban megverni őket. Keresem az okait, hogy érthetetlen módon tompán kezdtük a mérkőzést. Ennek ellenére vezetést szereztünk és a félidő utolsó harmadában már jobban is játszottunk, ráadásul a tarthatatlan Barna Viktor ellen elkövetett sokadik szabálytalanság után emberelőnybe kerültünk. Mindent megbeszéltünk a félidőben és az egyébként a csapatkapitányunk helyére jól beszálló Czvalinga lendületes játékára számítottunk. Nem volt betervezve, hogy a kezdősípszó után 1 perccel ekkora potyagólt kapjunk. Az emberelőny ellenére sem akartam többet kockáztatni és arra számítottam, hogy a széleken lévő lendületes játékosaink megnyerik nekünk a meccset, ami újabb vezetést is eredményezett. A meccs utolsó harmadára 2-3 játékosom elfáradt, sajnos a cseréink nem tudtak hatékonyan segíteni a csapatnak. Az újabb elkerülhető bekapott gól után meg kellett elégednünk a döntetlennel, bár egy teljesen jogos tizenegyessel maradt adós a játékvezető, aki végig kézben tartotta az amúgy sportszerű mérkőzést. A tompább csapatjátékunknak nem volt semmi jele, de próbáljuk a játékosokkal közösen megoldani ezt. Ami számomra csalódás, hogy nem mindenkin éreztem a megszokott szarvasi minden áron győzni akarást. További sok sikert kívánok a szép jövő előtt álló csabai fiataloknak, bízom benne, hogy a többi riválisaink ellen sem fognak szerényebb kerettel kiállni és ilyen bátran fognak játszani. Nekünk talán jobb is, hogy egy olyan kupamérkőzés következik, ahol nem mi vagyunk az esélyesek, mert egy ilyen meccsen lehet kérnem leginkább a játékosaimtól, hogy jobb legyen a hozzáállásuk a mérkőzéshez, ha ez teljesülni fog akkor a továbbjutásunk sem lehetetlen.

Jakab Péter – vezetőedző, Békéscsaba 1912 Előre II.:

– A kiállítás után sem adtuk fel, nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítésért, ez meghozta a sikert. Gratulálok a csapatomnak!

Barna Viktor – játékos, Szarvasi FC:

– Örültem hogy gólt tudtam szerezni, sajnálom hogy ezzel nem tudtuk itthon tartani a három pontot. Tanulnunk kell ebből a mérkőzésből, több ilyen hiba nem fér bele.