Hírforgó, Képgaléria, Média

Egy fecske nem csinál nyarat!

Na, de több száz állatbarát gyermek egyszerre, egy helyen? Október 4-én, az Állatok Világnapján mindig kutyaugatástól és gyermekzsivajtól hangos a Gyakorló udvara. Szerencsére, „amelyik kutya ugat, az nem harap” tartja a jól ismert mondás.


Megismertük a madarat tolláról, tudjuk már mi az a kutya macska barátság, de szerencsére a kutyából nem lett szalonna.

Az őszi környezetpedagógiai programjaink közül kiemelkedik a hagyományos kisállat bemutató, melyet az Állatvédelmi Témahét egyik eseményeként rendeztünk meg ismét. Ezzel szeretnénk felhívni a gyermekek figyelmét a felelős állattartásra, a pozitív környezeti szemlélet formálására és tudatosan cselekvő környezetbarát magatartás kialakítására.

Közös adománygyűjtést is szerveztünk az iskolai Diákönkormányzattal, a Szarvas Kóbor és Elveszett Kutyáiért Állatvédő Egyesület és a CicAngyal Macskamentő Egyesület részére. A felajánlott pénzadományokat, élelmet és takarókat tanulóink juttatják el a szervezetekhez.

Nem ittunk előre, a medve bőrére, mert az Állatbarát iskola, és az Állatbarát Óvoda közös rendezvénye ismét sikeres volt. Köszönjük a szülők aktív segítségét és támogatását!

Szironyné Zsabka Edit