Labdarúgás, Média, Sportsarok, Videók

Fontos győzelem Mezőhegyesen

A 8. játéknapon Mezőhegyesen léptünk pályára. Frissen feljutott vendéglátóink remekül helytállnak a magasabb osztályban is, a mérkőzés előtt még előttünk helyezkedtek el a tabellán, ezáltal sérülés, betegség, eltiltás sújtotta csapatunknak nem ígérkezett egyszerű feladatnak a győzelem megszerzése.


Az első percekben méregették egymást a csapatok, közben azért többször eljutottunk a hazai kapuig is, ami két helyzetet eredményezett az első tíz percben. Próbálkoztak a hazaiak is, ám akcióikat még idejében elfojtottuk, lövéseiket blokkoltuk, uraltuk a mérkőzést. Ahogy közeledtünk a játékrész közepéhez egyre több oldalbeadás, szöglet jelezte, hogy érik a gólunk, ami meg is érkezett a 25. percben, ekkor Palik volt eredményes egy sarokrúgást követően. Lendületünk ezután is megmaradt, akadtak helyzeteink ebből a legbiztatóbb Furár előtt adódott a kapuval szemben, de Isaszegi Bence látványos becsúszással lelopta a lábáról a labdát, így a félidőben már nem változott az állás.

A második játékrészt jobban kezdték a hazaiak, a játék fokozatosan átkerült a mi térfelünkre, ami által már egyre többször kellet Kötelesnek is labdához érnie. Azzal hogy előrébb engedtük ellenfelünket, nem volt különösebb gond, mert így több lehetőségünk nyílt kontrák vezetésére, ám ezek kivitelezésével akadtak gondjaink, mert a passzokba, utolsó érintésekbe többször hiba csúszott. Egy azonban majdnem hibátlanra sikerült, Czvalinga lépett meg a labdával, már csak Varga állt előtte, de lövése magasan fölé szállt. Megkönnyítette volna az életünket, ha ez bemegy, mert egyre nagyobb nyomás nehezedett ránk, igaz, hogy ezek nem párosultak nagy helyzettel, de hát kaptunk mi már semmiből gólt, úgyhogy nem lehettünk nyugodtak. A végjátékban már főleg a küzdelem dominált csapatunk játékában, minden eszközzel védtük sovány előnyünket, ami majdnem elfogyott a hosszabbítás utolsó utáni percében, amikor a gólvonalról sikerült mentenünk egy lövést.

Összegezve a látottakat, két ellentétes félidőt láthattak a nézők, az elsőben a megszokott játékunkat játszottuk, ami eredménnyel is párosult, a második felvonásban megváltozott a játék képe ekkor már kevesebb energiát fordítottunk a támadásokra, annál többet arra, hogy kapunkat megőrizzük a góltól. Mindent egybevetve, ha csak a helyzetek számát nézzük, úgy sikerünk egyértelmű, megérdemelten vittük haza a három pontot egy jó csapat otthonából, amellyel felléptünk a tabellán a harmadik helyre. Jövő szombaton hazai pályán a Szeghalom csapatát fogadjuk.

Mezőhegyesi SE – Szarvasi FC „1905” 0-1 (0-1)

Mezőhegyes, Sportpálya – 160 néző. Játékvezető: Gyuga Zsolt (Petrovszki P., Vozár Á.)

Mezőhegyes: Varga P. – Papp M., Jámbor J., Varga T. (Czene Z.), Balogh D., Zsilák M. (Pálhidai M.), Isaszegi M., Karancsi N. (Rotár P.), Isaszegi B., Boros B., Oszlács M. (Czene P.). Vezetőedző: Ács Levente.

Szarvas: Köteles A. – Palik Gy., Pilán M., Polonszki P., Pilán R., Deli L. (Zima D.), Furár R., Kovács Zs. (Truczka Á.), Magyar M., Czvalinga M., Barna V. Vezetőedző: Sajben Gábor.

Gólszerző: Palik Gy. 25’.

Edzői nyilatkozatok:

Ács Levente, vezetőedző (Mezőhegyesi SE):

– A szezon leggyengébb játékát mutattuk be ma, ennek egyértelmű következménye az eredmény.

Sajben Gábor, vezetőedző (Szarvasi FC 1905):

– Két hónapja tart a szezon és eddig hétvégente keretet kellett hirdetnem. Ezen a hétvégén nem számíthattam az eltiltott Simonra, két-két játékosra sérülés és betegség miatt, többen kisebb sérüléssel tudták vállalni a játékot. Egy teljesen más összeállításban játszott a csapat az eddigieknél. A mezőhegyesi csapat a rengeteg fiatal helyi játékossal és néhány rutinos játékossal kiegészülve figyelemre méltó eredményeket értek el az eddigi meccseken. Az első félidőben talán az idei legjobb játékát nyújtottuk. Rengeteget futottunk, passzoltunk, szép támadásokat vezettünk és nem hagytunk teret a hazaiaknak. Sajnos csak egy gólos volt az előnyünk a félidőben. A második játékrészben magasabb fokozatra kapcsoltak a hazaiak, néhány ígéretes ellentámadásunkból illett volna lezárni a mérkőzést, de nem sikerült, így a küzdeni tudásunkat is be kellett mutatnunk a mérkőzés vége fele. Összességében teljesen megérdemelten nyertünk és nagyon értékes három pontot szereztünk a jó hírüket igazoló mezőhegyesi csapat ellen. Maximálisan elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, a támadások befejezésén van még mit csiszolni. Külön öröm számomra, hogy az eddig kevesebb lehetőséghez jutó játékosaim jól teljesítettek. Ez mutatja a keretünk erősségét. Mentális téren fontos volt ez a győzelem a csapat számára.

A találkozó videós összefoglalója: