Hírforgó, Képgaléria, Média

“Joy in sport and physical activity, avagy a mozgás öröme!”

470 gyermek várta nagy izgalommal a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolánkban már hagyománnyá vált szeptember végi sportnapot. Minden alkalommal részt veszünk a Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésén, mert fontosnak tartjuk a közösségformáló, egészségre pozitívan ható mozgásformák-, a szabadban végezhető sportok megismertetését és a mozgást, mint örömszerző tevékenységet.


A reggel zenés bemelegítő tornával kezdődött. A különböző sportok mozgáselemeire épülő bemelegítés a teljes nevelő-és tanulói közösséget megmozgatta.

Az alsó tagozatos tanulók örömmel és lelkesedéssel vették birtokba – ha csak egy napra is – a felső tagozatos diákoknak újonnan épített tornacsarnokot. A számukra hatalmas téren kialakított crossfit pályán számos mosolygós arcot, csillogó szempárt, majd koncentráló tekintetet és végül kipirult arcot, izzadt fejecskét láthattunk. „Nagyon jó volt!” – hangzott több kisgyermektől az értékelés, mely a legértékesebb visszajelzés számunkra.

Jelen voltak a kajak-kenu, a birkózás, a kézilabda, kosárlabda, lövészet, röplabda, asztalitenisz sportágak, amelyeket kipróbálhattak a gyerekek. Nagy öröm volt számunkra, hogy a bemutató és aktív részvételt kívánó edzések után több gyermek választotta a mindennapjai részének e sportágakat. Köszönjük a városi sportegyesületek edzőinek, hogy részvételükkel élménydús sportágbemutatót tartottak bevonva a gyermekeket. Nagy meglepetés volt a tanulóinknak, hogy Bodonyi Dóra olimpiai bajnok kajakos olimpiai arany érmét is a kezükbe foghatták. Mindannyian ígéretet tettek, hogy szurkolnak augusztusban az olimpián neki.

A mozgás örömét a sport minél szélesebb skáláját kihasználva élték meg a gyerekek a sportnapon. Megmérettették magukat a sárkányhajózásban, ahol 20 fős csapatok versenyeztek egymással. A tanulók egy része a honvédelmi neveléshez kapcsolódó sportágakat ismerhette meg, mint az íjászat, lövészet, önvédelem. A Honvédelmi Sportszövetséghez kerékpárral mentek tanulóink az iskolából, így a kerékpáros közlekedés szabályait is felelevenítették, gyakorolták.

Az aktív mozgásos tevékenységek után, a jóga állomáson lehetett egy kicsit megpihenni, feltöltődni.

Az Európai Diáksport napunkat a 2023 méter lefutásával zártuk, melyet minden tanulónk lelkesen, erejének megfelelően teljesített.

Célunk teljesült: az Európai Diákport Napja rendezvényünkkel népszerűsítettük a tanulók körében a mozgás örömét, szervezetükre gyakorolt pozitív hatásait, a kikapcsolódás élményét egy jó közösségben.