Hírforgó, Képgaléria, Média

Mókus-bár, récetutaj, disznóvakaró – Állatok Világnapja volt a Körösvölgyi Állatparkban

Aki október 4-én tett látogatást a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén, az izgalmas programokon vehetett részt. Az Állatok Világnapja apropóján különleges ajándékokat kaptak a Körösvölgyi Állatpark lakói.


A „Mi fán terem?” című programon mind az ajándékokat kapó állatfajok, mind a látogatók csodálattal vegyes izgalommal figyelték a történéseket.

A nap első felében megnyitott a Mókus-bár, ahol a vörös mókusok egy igazit utánzó, saját bisztrót kaptak, ahol természetesen kedvenc csemegéikből, dióból, mogyoróból, makkból válogathattak a szőrmés ínyencek. Az állatpark négy kis vörös mókusa az őket megfigyelő gyermekcsoportok legnagyobb örömére azonnal használatba is vette a kifejezetten számukra kialakított „vendéglátóhelyet.”

Pákót, az állatpark tojó hollóját logikai dobozokkal leptük meg. Mindenki levegőt visszafojtva figyelte vajon sikerül-e a fiókos dobozokba fifikásan belerejtett eleségekhez önállóan hozzá jutnia ennek a rendkívül intelligens madárnak.

A görénypár bújó csöveket és kosárhintát, a mosómedve függőhidat, a vörös róka pódiumot kapott környezete gazdagításaként az állatházába.

Vízre bocsájtottuk a récetutajt, melynek az állatpark mesterséges taván élő szárnyas és kétéltű lakók ezentúl bármikor alkalmi utasai lehetnek.

A vaddisznók bükkfakátránnyal megkent vakarózója szintén sikert aratott mind a disznók, mind az őket szemlélő vendégek körében.

Az Állatok Világnapját a farkasokkal való „cupákolással” zártuk. Ajsa és Kurszán, a farkas testvérpár finom falatokat kaptak ajándékba.

Akik az ősz során ellátogatnak még a Körösvölgyi Állatparkba, azok utólag is megszemlélhetik, hogyan használják a park lakói újonnan kapott eszközeiket, játékaikat.