Kézilabda, Sportsarok

Örömjátékkal biztos hazai győzelem

A hétvégi Szarvas-Algyő NB II-es női kézilabdamérkőzés beszámolója.


Szarvasi NKK – Sun Cégcsoport FKSE Algyő  35-23 (17-11), NB II-es bajnoki női kézilabdamérkőzés, Szarvas, 120 néző. Vezette: Babidorics Bence, Reszegi Csaba Miklós.

Szarvas: ANTAL-SZÖLLŐSI P. 6, BÍRÓ 4, PAPP 7/1, HAJDU 3, MAJOROS 7/3, MILYÓ 5. Csere: FODOR 1, PUSZTAI, SZÁVA, MOHAROS, SZÖLLŐSI D., TASGYIK 1, TRNYIK 1. Edző: Száva Flórián.

Algyő legjobb dobója: Zsikó Zsanett Alma 6/6. Kiállítások: 16 perc és 2 piros lap ill. 4 perc és 1 piros lap. Hétméteresek: 5/4 ill. 6/6.

Mindkét csapat felkészült egymásból, főleg védekezésből. Felváltva estek a gólok, elsősorban a vendég szélsők jeleskedtek, a 12. percben 5-6 volt az állás. A hazaiaknál Majoros góljai jelentettek egyenlítést. A 13. percben vette át a vezetést a Körös-parti gárda. Fokozatosan 6-ra növelte előnyét szünetre a lankadó vendégek ellen (17-11).

Fordulás után az Algyő változtatott védekező taktikáján és emberfogással próbálta Majorost semlegesíteni. A nyitott védekezést a vendéglátók védőfal előtti sok mozgással szétzilálták és sorra lőtték a gólokat.  A hazaiak a sok időleges kiállítás és piros lapok ellenére magabiztosan játszottak, az utolsó 5 perc már örömjáték volt, a szurkolók vastapsa mellett.

Száva Flórián:

– Gratulálok a CSAPATnak. Az első perctől fegyelmezetten, taktikusan játszottunk és biztos győzelem lett az eredmény.

December 2-án 16 órától Mezőtúron lép pályára az NKK.