Hírforgó, Képgaléria, Média

Szalagtűzés a Székelyben

A végzősök életének egyik legszebb napja volt idén november 17-e, péntek, amikor a Cervinus Teátrumban megkapták osztályfőnökeiktől az őket illető kék szalagot. Ez az aprócska szalag jelképezi a végzősöknek kijáró külön figyelmet és egyben az előttük álló megmérettetésekről is szól.


A színvonalas műsor Ozsváth Zsuzsanna igazgató asszony köszöntő szavaival indult, majd Babák Mihály polgármester úr emlékeztetett a kétkezi munka, a szakma fontosságára. Összesen 5 osztály 65 diákja kapta meg ezután a megérdemelt szalagot. A létszám – az előző évekhez képest – azért jelentősen kevesebb, mert a 12-es technikus tanulóink a képzési szerkezet változása miatt (5 éves lett a képzés) csak jövőre állhatnak a színpadon.

Az est második felében a felszabadultabb szórakozásé volt a főszerep, amelyet a tanárok meglepetésprodukciója indított el. A nagy pénzrablást megjelenítve zajos sikerrel adták át a színpadot a diákoknak, akik szakmájuknak, érdeklődésüknek megfelelő jelenetekkel szórakoztatták a megjelent családtagokat, vendégeket.

A szalagavatókon szokásos keringő sem maradt el, majd a megható és szórakoztató est végén közös dallal búcsúztak a végzősök. Az előttük álló vizsgákhoz zavartalan felkészülést és sok sikert kívánunk ezúttal is.

Bődi Etelka